‘TERÖRÜN SİYASETİ, CİNSİ OLMAZ’

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’na Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başkanlık etti. “Terörün siyaseti, cinsi olmaz” diyen Başkan Karalar, “Nereden gelirse gelsin terörü ve terör eylemlerini lanetliyoruz. Özellikle bir de direkt olarak halka yapılan terör eylemleri tamamen insanlık dışı. Askere, polise, sağlık personellerine, halka, devlet memuruna yönelik tüm saldırıları şiddetle lanetliyoruz” diye aktardı.

 

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Adana Büyükşehir Meclisi Bütçe Görüşmeleri son hızla devam ediyor. Dünkü meclise başkanlık yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar İstanbul’da gerçekleştirilen hain terör saldırısını da unutmadı.

“TÜM SALDIRILARI ŞİDDETLE LANETLİYORUZ”

“Terörün siyaseti, cinsi olmaz” diyen Başkan Karalar, “Nereden gelirse gelsin terörü ve terör eylemlerini lanetliyoruz. Özellikle bir de direkt olarak halka yapılan terör eylemleri tamamen insanlık dışı. Askere, polise, sağlık personellerine, halka, devlet memuruna yönelik tüm saldırıları şiddetle lanetliyoruz” diye aktardı.

Bu tür terör eylemlerinin sonunun gelmesini umut ettiğini dile getiren Karalar, “Ama hepimiz biliyoruz ki Türkiye çok stratejik bir yerde. Bu coğrafya her dönem çok önemli olmuş. Bundan sonra da olmaya devam edecek. Bizim bunları öngörerek tedbir almamız gerekiyor. Alabilmeliyiz. Umarım bundan sonra bunların arkası kesilir” dedi.

SANKİ CUMHURİYET BAYRAMI’NDA SADECE ADANA BELEDİYESİ KONSER YAPIYOR

Başkan Karalar, Ak Parti Meclis Üyelerinden Ozan Gülaçtı’nın önceki günlerde kendisine yönelttiği sorulara da cevap verdi. Gülaçtı’nın “Aleyna Tilki konseri yapmasaydınız da emekçilerin alacaklarını ödeseydiniz olmaz mıydı?” sorusuna Karalar, şu şekilde cevap verdi:

“Biz bayramda bu aya kadar olan tüm alacakları ödemiştik. Şimdi alacakları var mı diye çıkarttırıyorum. Çok geçmişe dönük alacakları var mı onlara da baktırıyorum. Ama alacakları yok. Yine de bakıp İnşallah onu da ay sonundan önce size söyleriz. Bu konuya neden vurgu yapmış anlayabilmiş de değilim. Sanki Cumhuriyet Bayramı’nda sadece Adana Belediyesi konser yapıyor. Böyle bir görüntü mü vermeye çalıştı? Bilmiyorum. Ama Cumhuriyeti konserlerle coşkulu kutlamamız sadece bizim belediyemize özel değil. Ak Parti’li belediyelerde konser veriyorlar. Bunun hiç absürt ve eleştirilecek bir tarafı yok.

“ALEYNA TİLKİ’YE 160 BİN TL ÖDEDİK

Karalar, ayrıca meclisin bir diğer tartışma konusu olan Aleyna Tilki konserinin maliyetinin ne kadar tuttuğu sorularına da yanıt verdi. Başkan Karalar, “Sanatçımızı 160 bin TL’ye getirttik. Bu fiyat yüklenici firmaya ödediğimiz fiyat. Biz bu tür etkinlikler için ihale yapıyoruz. Ve sanatçı fiyatına orada bu fiyat yazılmış. Yani biz Aleyna’ya 160 bin TL ödedik” diye vurguladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor