TEŞEKKÜR EDERİZ

“Bir toplumun ortak ve genel duyguları ve fikirleri vardır. Toplumların değerleri, uygarlaşma düzeyleri, arzu ve eğilimleri ancak bu genel duygu ve fikirlerin belirme ve görünme derecesiyle anlaşılır. Bir toplumu yönlendiren ve yöneten insanlar için, toplumun talihi üzerinde karar vermek durumunda bulunan dostlar ve düşmanlar için ölçü, bu topluluğun kamuoyundan anlaşılan yetenek ve değerdir. Bu nedenle milletler, kamuoyunu dünyaya tanıtmak zorunluğundadır. Bütün dünya kamuoyu hakkında bilgi sahibi olma ise, yaşam gereklerinin düzenlenmesi için şüphesiz gereklidir. Bu hususta ise var olan araçların birincisi ve en önemlisi basındır. Basın, milletin genel sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete gereksindiği fikrî gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan ortak doğrultuda yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir okul, bir rehberdir.”     

“Basın, kötüye kullanmalara engel olur ve hükümet araçlarını, görevlerini doğru yapmaya zorlar. Yayın, en etkili kontrol araçlarındandır. Bu noktada, eleştirinin kolay ve fakat yapmanın güç olduğu gerçeği, unutulmamak gerekir. Onun için, halkın iyiliği fikri her türlü eleştirilere ve tartışmalara daima egemen ve esas tutulmalıdır. Gerekli görülen fikirler, halkın iyiliği için ortaya atılmalıdır. Bu fikir hareket noktası olunca, eleştiri ve tartışma devletin de iyiliği için yapılmış ve vatandaşların toplumsal ve siyasal eğitimlerini yükseltmeye hizmet etmiş olur.”

Yukarıdaki sözler 1922 ve 1930  yıllarında  büyük önder Atatürk tarafından dile getirilmiştir..

Evet.. Basın görev ve sorumluluğunun bilincinde olduğu, ilkelerinden taviz vermediği, kalemini toplum adına kullandığı sürece saygınlığını korur, aydınlık yolun rehberliğini yapar..

BÖLGE bu ilkeler doğrultusunda gazeteciliki anlayışını kararlılıkla sürdürmektedir. Toplum çıkarına olan her olayı tarafsız olarak kamuoyuna duyurmak ve önderlik yapmak  BÖLGE’nin anayasasıdır.

Bugün Adana Ticaret Borsası binasında önemli bir toplantıya tanıklık edeceğiz. Toplamda, aileleri ile birlikte 5 binin üzerinde insana ekmek kapısı olan  Temsa, tüm oda başkanlarının katılımıyla mesaya yatırılacak.. Yaklaşık 30 bin kişinin ekmek kapısının yeniden açılabilmesi için formüller araştırılacak. Ve Temsa’nın yeniden üretime geçmesinin yolları açılacak..

Kamuoyu oluşturulmasında BÖLGE Gazetesi’nin bir nebze katkısı olmuşsa, bundan büyük mutluluk duyacağımızı ve habercilik anlayışımızın, gazetecilik ilkelerimizin , toplumsal çıkarlar doğrultusunda her zaman göreve hazır olduğumuzu özellikle ifade etmek isteriz.

Temsa’nın yeniden üretime geçmesi konusunda çaba gösteren başta oda başkanları, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar olmak üzere duyarlı herkese teşekkür borcumuz vardır.

Umarız bugünkü toplantı olumlu sonuç verir, dev bir kuruluş yeniden üretime geçer ve ülkemiz adına, memleketimiz adına yararlı hizmet sunmaya devam eder..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor