TEŞEKKÜRLER SABANCILAR!..

Temsa’yı alan yabancı şirketin konkordato ilan etmesinden sonra üretime son verildi.. Kapatma olayı Türkiye’nin gündemine oturdu, toplantılar yapıldı ve gazeteniz BÖLGE başta olmak üzere kampanyalar başlatıldı.. Adana’da tüm odalar ve Belediye Başkanları bir araya gelerek Temsa’nın kapatılmaması yönünde toplantılar yaptı, yetkililerle görüşmeler sağlandı. Ve Sabancı Holding Temsa hisselerini Skoda ile birlikte yüzde 50-50 paylaştı..

(HABER MERKEZİ)-Sabancı grubu tarafından yabancı bir firmlaya satılan, ancak ekonomik nedenlerle konkordato ilan edilmesiyle üretimi durduran Temsa, Sabancı Holding ve Skoda tarafından alınarak yeniden üretime geçme müjdesi sevinçle karşılandı.

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Yunus Değirmenci, Sabancı Holding’in yabancı bir ortakla yeniden TEMSA’da üretime başlamasıyla ilgili , “Aylardır sürdürdüğümüz haklı mücadelemizin sonuç verdiğini görmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Değirmenci, bir süredir üretimin durdurulduğu Adana‘da faaliyet gösteren dünya markası TEMSA’da üretimin yabancı bir ortakla Sabancı Holding tarafından yeniden başlatılması için gerçekleştirilen girişimlere ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunarak şöyle dedi; “Alın terinden başka sermayesi olmayan işçiler olarak işyerimizde üretimin durmuş olması bizleri derinden üzmüş ve yaralamıştı. Ellerimizle, emeklerimizle büyüttüğümüz Türkiye‘nin gururu TEMSA’nın paslanmaya terk edildiğini görmek bizleri ciddi bir endişeye sevk etmişti. Ama tüm bu olumsuzluklara rağmen ümidimizi hiç yitirmedik. Mücadelemizden hiç geri durmadık. Yerli ve milli bir fabrikanın ipinin çekilmesine, şalterinin indirilmesine asla müsaade etmeyeceğimizi haykırdık. Bugün geldiğimiz noktada Sabancı Holding’in yeniden üretime başlamak için girişimde bulunduğunu görmek bizlere verilebilecek en güzel haber oldu” diye konuştu.

Bu zorlu süreçte elini taşın altına koyan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı‘ya ve şahsında Sabancı ailesi ile ilgili bankalara gayretleri için teşekkür eden Değirmenci, “Biz emekçiler için meşakkatli ve bir o kadar da zorlu imtihanlarla dolu olan bir dönemde bizleri yalnız bırakmayan, desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere kıymetli bakanlarımıza, milletvekillerimize, siyasi parti temsilcilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve Adana halkına şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Bu süreçte olayların başından sonuna takipçisi olan Konfederasyonumuz Hak-İş’in Genel Başkanı Mahmut Arslan‘a kıymetli çabaları ve mücadeleleri için teşekkür ederim” dedi.

“ÜLKEMİZ İÇİNDE BİR GURUR VESİLESİDİR”

TEMSA’nın Türkiye’nin adını onlarca ülkede gururla temsil eden bir firma olduğuna dikkat çeken Değirmenci, “TEMSA bizlerin ekmek kapısı olduğu kadar, ülkemiz için de bir gurur vesilesidir. Türkiye’nin yerli ve milli bir değerini kaybetmek en çok bizleri üzerdi. Bu nedenle en kısa sürede işimizin başında olmak istiyoruz. Alın terimizle, emeğimizle üreten ve ürettikçe yükselen bir Türkiye’ye katkı vermek en büyük derdimiz ve hedefimizdir” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Temsa’nın üretikme kapatılmasından sonra başta gazeteniz BÖLGE olmak üzere yeniden üretime geçilmesini sağlamak için Adana’daki tüm oda başkanları ve Belediye Başkanları girişimde bulunmuş, toplantılar yapmış, büyük bir kamuoyu oluşturmuştu.

Kitlesel örgütlerin girişimleri sonucu Sabancı holding duruma duyarsız kalmamış ve çözüm yolları aranmış, sonunda Skoda ile yüzde 50-50 hisselerle Temsa’yı devralma kararı aldı..

ŞİMDİ NE OLACAK

Alınan bilgilere göre bundan sonraki gelişmeler şöyle gelişecek;

Konkordato başvurusunda bulunan Temsa’yı Sabancı Holding ve Çek troleybüs üreticisi Skoda yüzde 50’şer payla satın alıyor. Şirketin yüzde 50’sini satın alan troleybüs üreticisi Skoda, Temsa ile ilk kez otobüs üretimine girecek. Temsa’daki süreci yakından takip eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın konuyla ilgili Adana’ya gelmesi bekleniyor.

 Satışa ilişkin KAP’a yapılan açıklamada şöyle:

Skoda Transportation’ın ana ortağı PPF ve Sabancı Topluluğu, yüzde 50-50 ortaklık yapısı ile, Temsa Ulaşım Araçları’nın tamamının satın alınmasını değerlendirmek üzere bir niyet mektubu imzalamıştır. Detaylı incelemenin tamamlanması, ortaklık görüşmelerinin olumlu neticelenmesi ve gerekli izinlerin alınmasına bağlı olarak, satın alma işlemi gerçekleştirilecektir. Skoda Transportation’ın Türkiye’ye olan güveni ve Sabancı Topluluğu’nun ülkesine olan sorumluluğu neticesinde, Temsa Ulaşım Araçları’nın yeniden üretime başlaması ve yeni bir büyüme ivmesi yakalaması hedeflenmektedir. Konu ile ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

 30 MAYIS 2019’DA SATILMIŞTI

Sabancı Grubu Mayıs 2019’da Temsa’yı yatırımcı Enver Rıfkı Ünver ve eşi Rukiye Devres Ünver’in sahibi olduğu İsviçre merkezli True Value Capital şirketine 140 milyon dolar değerleme üzerinden, borçlar dahil yaklaşık 60 milyon dolara satmıştı. Grup, 9 ay sonra Temsa’nın yarısını geri almış oldu. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor