TEŞEKKÜRLER ŞİMŞEK

Yukatel Adana Demirspor, tarihinde ilk kez çıktığı Avrupa arenasında UEFA Konferans Ligi Play-Off müsabakasında Genk’e elenerek gruplara kalamayarak elendi. Mavi-Lacivertlilerin ilk defa katıldığı Avrupa’daki bu başarısı taraflı tarafsız herkesin takdirini topladı.

Yukatel Adana Demirspor, UEFA Konferans Ligi 2.eleme turunda deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Romanya temsilcisi CFR Cluj’u evinde 2-1 yenerek 3.eleme turuna geçmişti. Yukatel Adana Demirspor’un UEFA Konferans Ligi 3.elemedeki rakibi Hırvatistan’ın Osijek takımı oldu. İlk maçı evinde oynayan Mavi-Lacivertliler, Osijek’i 5-1 gibi farklı yenerek rövanşa avantajlı gittiler. Rövanş maçında 3-2 yenilmelerine rağmen toplamda 7-4’lük üstünlükle play-offlara kalmıştı. Play-Off’taki rakibi Belçika ekiplerinden Genk oldu. Deplasmanda Genk’e 2-1 yenilen Yukatel Adana Demirspor, evinde oynadığı karşılaşmayı 1-0 kazanmasına rağmen genel 2-2 beraberlik olduğu için maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda da sonucu değiştirecek gol olmayınca seri penaltı atışları yapıldı. Seri penaltı atışlarında Mavi-Lacivertliler’de, Belhanda’nın penaltıyı kaçırmasıyla tur atlayan taraf Genk oldu. Younes Belhanda’nın kaçırdığı penaltı sonrası Başkan Murat Sancak adeta yıkıldı.

Başkan Murat Sancak maç sonrası açıklamalarda bulundu. Güzel ve keyif bir maç olduğunu belirten Sancak, “Çok istedik ama olmadı. Keşke iki takım da galip gelseydi ama olmadı. Bu futbolda böyle durumlar olabiliyor. İyi bir takıma karşı oynadık. Genk takımı çok enerjik ve kaliteli bir takım. Kendi evlerindeki maçta daha kötüydüler. Burada daha iyi oynadılar. Tur atlamak istiyorduk ama olmadı. Aslında ilk maçta çok talihsiz gol yemiştik. Orada berabere kalsaydık… Olmayınca olmuyor… Taraftar 120 dakika susmadı, taraftar muhteşemdi. Ama yapacak bir şey yok. Tecrübe oldu bize, inşallah önümüzdeki sene Avrupa kupalarını katılırız. Artık lige döndük, önümüzdeki maçlara bakacağız”  dedi.

Karşılaşma sonrası Adana Demirspor Teknik Direktörü Patrick Kluivert ise yaptığı açıklamada, “Belhanda da bir insan. Herkes penaltı kaçırabilir. Böyle anlarad daha üzücü oluyor. Takımın en önemli oyuncularından biri olduğunu da herkes biliyor. Onları mutlu etmek çok güzeldi. Herkesi üzmüş olduk. Ama hayat devam ediyor. Konsantremiz Süper Lig ve Türkiye Kupusaı’na yoğunlaşacak. 120 dakika böyle tempolu bir maç oynadığınızda yorgun düşebiliyorsunuz. Bu kadar kısa sürede bu kadar çok maç yapmak zor oluyor. Ancak bu bir bahane değil. Rakip futbolcular ad aynı tecrübeyi yaşadı. Karmaşık duygular içindeyim. Penaltılarla kaybettik. Maçın genelini domine eden taraf bizdik. Genk takımının da birkaç fırsatı vardı. 1-0 kapatarak galip gelmeyi başardık. Penaltılar biraz şans işi. Buraya gelen taraftarlarımızı mutlu etmek istedik, ama elenmiş olduk. Futbolcularımla sonuna kadar gurur duyuyorum” diye konuştu. (CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor