TEŞEKKÜRLER ZEYDAN BAŞKAN

Ahmet Kutsi Tecer”in en güzel şiirlerinden biridir “Orda bir köy var, uzakta” diye başlayan, “Dönmesekte, varmasakta o yol bizim yolumuzdur” diye biten.

Tam da öyledir Anavarza Antik Kenti.. Kaç kişi biliyor bu kentin Adana’nın yaklaşık 70 kilometre kuzey doğusunda olduğunu.. Kaç kişi biliyor Anavarza Kalesi’nin 200 metrelik bir kaya üzerinde yer aldığını.. Kaç kişi biliyor, yıllarca birçok savaş ve istila atlattığını, surlarının ve yapıların bir kısmının yıkıldığını.. Kaç kişi biliyor, Anavarza Antik Kenti’nin geçmişinin M.Ö 1.yüzyıla dayandığını..Helenistik dönemi ile birlikte Roma, Bizans gibi onlarca medeniyetin izlerini taşıdığını?

..Ve kaç kişi biliyor Doğu Anadolu Ermenilerinin Malazgirt Savaşı sonrası buraya yerleştiğini, Anavarza Antik Kenti’nin yeniden inşa edildiğini, “Klikya’nın efesi” olarak bilindiğini?

Kaç kişi, hiç merak etmiş, araştırmış buranın Dünya’nın en güzel tarihine sahip bir bölge olduğunu, dünyaya tanıtmak için devreye girmiş, araştırma yapmış mı? Ve hangi Adana  Belediye Başkanı böyle bir güzelliğin, tarihin dünyaya yeniden tanıtılmasını düşünmüş?  Ne yazık ki yoktu..

Ama şimdi var.. Zeydan Karalar, bu yönde kolları sıvadı bile.. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ile birlikte Anavarza Antik Kenti sınırları içinde yer alan Dilekkaya köyünü ziyaret etti. Bölgenin kalkınması açısından önemli saydığı projeleri halkla paylaştı. Ve dedi ki, “Adana’mızın tarihi açısından önemli değer taşıyan Anavarza Antik Kenti’ni Kozan Belediye Başkanımız Kazım Özgan birlikte inceledik. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış antik kenti turizme kazandırarak ilçemizin turizm gelirlerini arttırmayı hedefliyoruz.”

Evet, O köy bizim köyümüzdür, gideceğiz. Gezeceğiz, göreceğiz, turlar düzenleyeceğiz, dünyaya tanıtacağız. Teşekkürler Zeydan Başkan..

Orda bir köy var, uzakta
O köy bizim köyümüzdür.
Gezmesek de, tozmasak da
O köy bizim köyümüzdür.

Orda bir ev var, uzakta
O ev bizim evimizdir.
Yatmasak da, kalkmasak da
O ev bizim evimizdir.

Orda bir ses var, uzakta
O ses bizim sesimizdir.
Duymasak da, tınmasak da
O ses bizim sesimizdir.

Orda bir dağ var, uzakta
O dağ bizim dağımızdır.
İnmesek de, çıkmasak da
O dağ bizim dağımızdır.

Orda bir yol var, uzakta
O yol bizim yolumuzdur.
Dönmesek de, varmasak da
O yol bizim yolumuzdır.


    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor