TIP ORDUSUNA 248 YENİ MEZUN

(HABER MERKEZİ)-Covid-19 tedbirleri çerçevesinde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi bu yılki mezuniyet töreni online olarak gerçekleştirildi. Sadece temsili olarak Tıp Fakültesini 1. 2. Ve 3. Olarak bitiren öğrencilerin katıldığı törende toplam 248 öğrenci online ortamda mezuniyet mutluluğu yaşadı. İlk defa yapılan online tören öğrenciler ve aileleri tarafından ilgiyle karşılandı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi sosyal medya hesabından da canlı olarak yayınlanan tören yaklaşık 3000 kişi tarafından takip edildi.

Tıp Fakültesi’nde de sosyal mesafeli bir şekilde gerçekleştirilen törende ilk olarak öğrenciler adına fakülteyi 1. le bitiren Özge Altunok bir konuşma yaptı. Altunok, bu yıl pandemi nedeniyle hocaları ve öğrenci arkadaşlarıyla bir arada olamamanın burukluğunu yaşadıklarını, böylesine köklü bir eğitim kurumundan mezun olarak doktor olarak görev yapmaya başlayacakları için son derece mutlu olduklarını ifade etti. Covid-19 pandemisi nedeniyle doktorlar başta olmak üzere sağlık çalışanlarının son derece özveriyle gecesini gündüzüne kattığını dile getiren Altunok, bu bağlamda yapacakları kutsal doktorluk mesleğinin bilincinde olduklarını sözlerine ekledi. Mesleki olarak günümüzde birçok sorunla karşı karşıya bulunduklarını da sözlerine ekleyen Altunok, sorunların biran önce çözülmesi dileğinde de bulundu

Daha sonra kürsüye gelen Ada Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal ise içinde bulunduğumuz pandemi döneminin hekimlik mesleğinin ne kadar kutsal ve zor bir meslek olduğunu hatırlattığına dikkati çekti.  Bu dönemde 23 hekim olmak üzere 43 sağlık çalışanını covid-19 enfeksiyonu nedeniyle kaybettiklerine vurgu yapan Hilal hekimlerin tüm zorluklara rağmen hiçbir şekilde hastalara yardımdan kaçmadıklarını gördüklerine işaret etti. Hilal, tabip Odası olarak kamusal sağlığın önemine dikkati çektiklerini belirterek, ayrıca bilimsel bilginin ve bilim insanlarının öneminin bu süreçte daha iyi anlaşıldığını dile getirdi. Mezun olan öğrencileri birkez daha kutlayan Hilal, hekimlik yaşamlarında da başarılar diledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas da yaptığı konuşmada, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ulusal bazda iki kere akredite olmuş bir fakülte olduğuna ve mezun olan hekimlerin son derece iyi eğitim almış ve donanımlı bireyler olduklarını ifade ederek, bu çerçevede mezun olan genç meslektaşlarıyla gurur duyduğunu söyledi. Özbarlas, “gönül isterdi ki bu töreni hocalarımız, mezunlarımız ve aileleriyle hep birlikte coşkulu bir şekilde yapalım. Ancak pandemi süreci buna müsaade etmedi umuyorum ileriki yıllarda bu durumu telafi edebiliriz” dedi.  Pandemi sürecinde Türk Hekimlerinin ve sağlık sisteminin tüm Dünya’ya örnek olduğuna değinen Özbarlas, Türk Halkı’nın sağlık çalışanlarını yürekten taktir ettiğine değindi. Yeni mezun doktorlara Hekimlik yaşamlarında başarılar dileyen Özbarlas, çok çalışıp kendilerini yetiştiren hocalarını gururlandıracaklarından emin olduğunu söyledi. 

Son olarak konuşan Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Çukurova Üniversitesi olarak bilimin ışığında vatanına ve milletine bağlı hekimleri mezun etmenin bir kez daha gurunu yaşadıklarını, bu mezuniyetin zor bir sürece denk geldiğini belirtti. Erdoğan, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olmanın her zaman çok önemli bir ayrıcalık olduğuna dikkati çekerek bunun başlıca nedeninin ise alınan nitelikli eğitim olduğuna vurgu yaptı. Pandemi nedeniyle salonda olamayıp ta mezuniyete online olarak katılan öğrenci kardeşlerimizin buruk ama sevinçli olduklarını bildiklerini iafde eden Prof. Dr. Şeref Erdoğan, bu sürecinde en kısa zamanda atlatılıp normal yaşama dönülmesi dilleğinde bulundu ve mezun olan öğrencileri bir kez daha kutladı.

Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Ali Kocabaş tarafından mezun olan 248 öğrenciye online ortamda yemin töreni yaptırıldı. Yemin töreni sonrası dereceye giren öğrenciler adına fakülte 1. Si Özge Altunok, 2. Ali Nural ve 3. Gamze Sultan Güler yaş kütüğüne plaket çaktı, ardından da çeşitli plaket ve hediyelerin verilmesiyle tören sonlandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor