Toplam ciro %12,3 artarken inşaat sektöründe %26.8 azaldı

HABER: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2019 yılı Haziran ayı Ciro Endeksleri değişim oranları değerlendirildi.

Yapılan değerlendirmede, sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış ciro endeksinin, 2019 yılı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %12,3 arttığı, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam ciro endeksinin ise bir önceki aya göre %1,5 azaldığı belirtildi.

Sanayi sektöründe ciro %13,9 arttı

Takvim etkilerinden arındırılmış sanayi ciro endeksinin, 2019 yılı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %13,9 arttığı, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi ciro endeksinin de bir önceki aya göre %4,5 azaldığı bildirildi.

İnşaat sektöründe ciro %26,8 azaldı

Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksinin, 2019 yılı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %26,8 azaldığı, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksinin de bir önceki aya göre %6,1 azaldığı belirtildi.

Ticaret sektöründe ciro %15,1 arttı

Takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ciro endeksinin, 2019 yılı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %15,1 arttığı, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ciro endeksinin ise bir önceki aya göre %0,7 arttığı bildirildi.

Hizmet sektöründe ciro %22,4 arttı

Takvim etkilerinden arındırılmış hizmet ciro endeksinin, 2019 yılı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %22,4 arttığı, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış hizmet ciro endeksinin de bir önceki aya göre %0,1 arttığı belirtildi.

Perakende Satış Endeksleri açıklandı

Öte yandan, TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2019 yılı Haziran ayı Perakende Satış Endeksleri değişim oranları değerlendirildi.

Yapılan değerlendirmede, takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacminin 2019 yılı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,2 azaldığı ifade edildi. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışlarının %0,7, gıda dışı satışların (otomotiv yakıtı hariç) %1, otomotiv yakıtı satışlarının %2,3 azaldığı belirtildi.

Perakende satış hacmi bir önceki aya göre %2,3 arttı

Yapılan açıklamada, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacminin 2019 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %2,3 arttığı belirtildi. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %0,3, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %3,2, otomotiv yakıtı satışlarının %3,2 arttığı ifade edildi.

Perakende ciro bir önceki yılın aynı ayına göre %14,6 arttı

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede, takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende cironun 2019 yılı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %14,6 arttığı belirtildi. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışlarının %17,6, gıda dışı satışlarının (otomotiv yakıtı hariç) %16,5,  otomotiv yakıtı satışlarının %5,7 arttığı bildirildi.

Perakende ciro bir önceki aya göre %1,2 arttı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende cironun 2019 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %1,2 arttığı bildirildi. Aynı ayda gıda dışı satışların (otomotiv yakıtı hariç) %2,2, otomotiv yakıtı satışları %0,6 artarken, gıda, içecek ve tütün satışlarının ise aynı seviyede kaldığı belirtildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor