Toprak

Ali AKILLI

Bozuk unlardan börek yapıp satıyorlar. “Kanı bozuk” tabiri geçmişten bugüne kadar geldi de.
İnsanlığın bağırsaklarının böylesine döküldüğünü görmemiştik bu kadar!
***

Geçenlerde dilenciye para bozduran birini gördüm. “Bunlar yakında düşük faizli kredi bile verirler” dedim. O yüzden yanımdaki arkadaşıma “gördüklerimiz gerçektir” dedim. “Görmediklerimiz daha gerçek!”

***
Yılanlar gömleklerini değiştirmeyecekmiş bu mevsim! Ne de olsa her şey ateş pahası!
O yüzden modacılar kendileri giysinler, Çin malı markalarını!
***
Yüzde yüz dana eti diye satılan ama içinden eşek eti ve kanatlı eti çıkan sucuk ve sosis markalarının sahiplerinde insanlığın yüzde 10’u bile kalmamıştır. Yemin ederim!
***
Kitap okumak yerine ahlaksızlığa destek veren dizileri izlemek insanların tercih sebebiyse.
Sebeplerin oluşturduğu sonuçlara katlanmak sızlanmaktan daha onurludur!
***
Gökdelenlerden bakınca, daha mı güzel görünüyor hayat? Yoksa insanlara yüksekten bakmanın keyfi mi çıkıyor? Nasılsa vicdanlar dört tekerli; asgari hız saatte 180 kilometre. O yüzden sorulara cevaplar askıda!
***
Para her şeyi yendi. İnsanlığı zarafeti ahlakı her şeyi. Ama aşkı bu kadar kolay yenmesine nasıl izin verildi? Bir insanı parayla satın alanlar masraflarını geri almaktan asla vazgeçmezler. Parayı aşka tercih edenlerin o masraflara dahil olması da kaçınılmazdır!
***
Bir avuç toprağın bir ton betondan değerli olduğunu anlamak gerekirdi ama olmadı. Karıncalara bakın ilham alın. Yaşam şekillerini değiştirdiler mi hiç? Bir buğday tanesinin değerini insanlardan iyi biliyorlar. Özlerini yitirmedikleri içindir ki onlardan iyi kimse fark edemez titreyen yeri.
***
O yüzden toprağa dönmek de marifettir. Ölü ya da diri!.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor