TORPİLLERİ NEREDEN ACABA?

Bazı işletmelerin rahatlığı, yolları, kaldırımları babalarının malı gibi kullanmaları insanın aklına ‘torpilleri nereden acaba’ sorusunu getiriyor.

Son zamanlarda bu soruyu sık sık kendime Sarıçam ilçesi Çukurova fırın adlı işletmenin önünden geçerken soruyor. Cidden bu adamların torpilleri kim yada kimler?

Çünkü torpilleri olmazsa yolları babalarının malı gibi bu kadar rahat kullanamazlar.

Burası trafik akışının en yoğun olduğu dört yol kısmının tam ortasında, köşe başı bir mevkiide bulunuyor. Bilenler bilir ki burası gerçekten çok yoğun araç ve insan sirkülasyonuna ev sahipliği yapıyor.

Bu kadar yoğun bir insan ve araç akışının olduğu bu yerde bu işletme yolu babasının çiftliği gibi kullanıyor. Yolun bir kısmını zaten kendi özel otoparkları gibi çevirmişler.

Zaten ilk başta buna nasıl müsaade edilmiş anlamak akıl işi değil.

Buraya gelen araçlar yoldaki trafiği hiçe sayarcasına araçlarını bırakıp gidiyorlar. Yolu kullanacak olanlar ne yaparlarsa yapsınlar mantığı ile!

Bu işyerine bu şekilde izin verenler ilerine buranın bu kadar yoğun olup da bu işletmenin trafiği tıkayacağını göz önüne almak gibi bir öngörüde neden bulunamamış acaba?

Ayrıca bu işletme hemen yan bitişiğindeki dükkanı da satın alarak ayrı bir fırın kafe tarzı bir yer oluşturuyor.

Tadilat işleri yapılırken işlemlerde kullanılacak olan her türlü inşaat malzemesi kumlar, çimentolar, tuğlalar günlerce yolun üzerinde durdu. Herhangi bir şekilde bunun yolun ortasında olmasına engel olmak çabasında bulunmadılar.

Yavaş yavaş işlerini halledene kadar vatandaşa eziyete devam ettiler. Ettiler diyorum çünkü oraları ısladıkça kumlar da yolda olduğu için bütün inşaatın pisliği yollara aktı.

İnsanlar ayakları bata bata yazın ortasında buradan geçmek zorunda kaldılar. Ancak vatandaşlar ne kadar söylenirse söylensin adamların taktığı veya da umursadıkları yok.

Bu sadece küçük bir örnek aslında… Adana zabıtasında ne yapar ne iş görür bilen yok. Ya giderler pazarcıları tehdit ederler, simitçileri kovalarlar. Ancak kaldırımları gasp eden, yolları babaların çiftliğine çeviren bu ve bunun gibi işletmelere göz yumar, kulak tıkarlar. İstediğiniz kadar görmezden gelin gelene kadar yazmaya, yolları işgal eden bu zihniyetlerle mücadele etmeye devam edeceğiz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor