Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ‘Güvenli Sürüş Eğitimi’ verdi

Adana Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü motor kullanan vatandaşlara ‘Güvenli Sürüş Eğitimi’ verildi. Denetleme Müdürlüğü tarafından verilen eğitim öncesinde teorik sonrasında ise pratik olarak gerçekleşti. Eğitime daha önceden kaza yapmış, yaralanmış ve bu yüzden ceza almış kişiler katıldı. Eğitim sonunda sürücülere kask hediye edildi. Kask takmadığı için cezası bulunan bir vatandaşa da ceza yerine eğitim verildi.

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: CANSU ERSOY

Adana Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü motor kullanan vatandaşlara ve motorlu kuryelere yönelik ‘Güvenli Sürüş Eğitimi’ verdi. Eğitime daha önce motorla kaza yapmış veya ceza almış motor sürücüleri katıldı. Önce teorik olarak verilen eğitim daha sonra pratik olarak devam etti. Eğitimlerde İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Aksoy, Trafik Denetleme Şube Müdürü Aydın Şahin, Eğitim Büro Amiri Komiser Mustafa Özdemir yer aldı. Ayrıca teorik eğitimi Kadir Özdemir verdi.

“SİZDEN RİCAMIZ KASK TAKMANIZ VE GÜVENDE KALMANIZ”

Eğitimi veren Kadir Özdemir, “Sıcaktan dolayı kask takmıyoruz. Ama kask can güvenliğimiz için özellikle önemlidir. Motorda dengeni kaybedip kaldırım kenarına düşme ve buna benzer şeylerde kask gerçekten çok büyük önem taşıyor. Çünkü kafa yaralanmalı kazaların sonucu gerçekten kötü oluyor. Ben bu duruma üç defa rastladım. Kaza yapıp kaldırım kenarına düşmüş. Biri kasklı iki tanesi kasksızdı. Bunlardan kasksız olanlar ne yazık ki olay yerinde vefat ettiler. Ama kasklı olan hastanede tedavi edildi ve kafasında herhangi bir yaralanma olmadı. Kask yüzde 70 yüzde 80 oranında ağır yaralanma riskini azaltıyor. Bizler buna son derece dikkat ediyoruz ve bunu öneriyoruz. Sizden ricamız kask takmanız ve güvende kalmanız” diye aktardı.

“GÜNEY İLLERİNDE MOTOSİKLET KULLANIMI FAZLA OLDUĞU İÇİN KAZAYA KARIŞMA ORANLARI DA DAHA YÜKSEK”

Trafik Denetleme Şube Müdürü Aydın Şahin, Adana’da bu eğitimleri sürekli olarak hatırlatmak için verdiklerini söyledi ve “Biz Adana İl Emniyet Müdürlüğü olarak motosikletlerle alakalı hem dışarıda yaptığımız denetimler hem de kurumsal firmalara yıllık hatırlatma eğitimleri veriyoruz. Kazaya karıştıklarında genelde hangi kural ihlali yaptıkları, hangi anlamda kendileri için risk oluşturduklarına dair yıllık periyodik olarak bu arkadaşları toplayıp sohbet toplantısı, eğitim semineri tarzında düzenlemeler yapıyoruz. Bugün de arkadaşlara dikkat etmeleri hususlar hakkında bilgilendirme yaptık. Bizim Güney illerinde motosiklet kullanımı daha fazla. Fazla olduğu için de kazaya karışma oranları da daha yüksek. Bu anlamda da eğitimlerimizle motosiklet sürücülerinin dikkatlerini çekmeye çalışıyoruz” diye kaydetti.

“EĞER KASK OLMASAYDI ŞU AN YAŞAMIYOR OLABİLİRDİM”

Eğitime katılan motor sürücülerinden biri de eğitim hakkında düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

“2 sene öncesinde kaza yapmıştım. Kazada kasklıydım ve kasklı olmam çok önemliydi. Eğer kask olmasaydı şu an yaşamıyor olabilirdim. Kaskın ne kadar önemli olduğunu görüyorum. Adana gibi sıcak bir memlekette herkesin kask takmasını istiyorum. Gerçekten çok büyük hayat kurtarıyor. Ben kazadan sonra bakkala bile gitsem kask takmaya başladım. Hiçbir yere kasksız gitmem. Trafik Denetleme Şube’ye gerçekten çok teşekkür ederim. Bu düzenlediği etkinlik benim için çok faydalı oldu. Bu zamana kadar trafikte aktif olarak motosiklet kullanıyordum. Bu eğitimle birlikte sürüşümü daha da geliştirdiğimi düşünüyorum. Burada yaptıkları için herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“BİR DAHA KASKSIZ GEZMEYECEĞİM”

Eğitim sonrasında kask takmadığı için trafik cezası bulunan bir sürücüye de ceza yerine eğitim verilerek kask hediye edildi. İbrahim Oguş adlı kişi eğitimle ilgili şunları söyledi:

“Bir daha kasksız gezmeyeceğim. Bu uygulamanın bana çok faydası oldu. Kafamıza darbe aldığımızda ölümle sonuçlanma riski çok büyük. Komiserimiz bizi bu konuda çok güzel bilgilendirdi. Bir daha kasksız gezmeyeceğim.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor