Tuğberk Çatkın Spor Toto Kulübü’ne transfer oldu

Dünyanın en zengin ülkeleri arasında sayılan Katar’ın birinci ligde ki Al Shamal takımında 2 sezondur forma giyen Adanalı milli hentbolcu Tuğberk Çatkın, Katar’da liglerin bitmesi ve pandemi nedeniyle ülkesine dönerek Süper Lig ekiplerinden Spor Toto Kulübü’yle sözleşme imzaladı.

Birçok kulüpte şampiyonluk yaşayan, ayrıca Balkan, Akdeniz Oyunları, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları ile İslam Oyunları’nda milli takımda 350 kez forma giyen Tuğberk Çatkın, geçen hafta ilk karşılaşmalarında Spor Toto formasıyla İstanbul Üniversitesi’ni 35-20 gibi farklı skorla yendiklerini söyledi.

Çatkın, spor sayesinde 37 ülke gördüğünü, Avrupa Hentbol Şampiyonası elemeleri için 28 Ekim- 3 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak milli takım kampına davet edildiğini belirterek şöyle devam etti:

“Katar’da takım arkadaşım Cemal Kütahya ile güzel günler geçirdim. Bülbülü altın kafese koymuşlar ille de vatan demiş. Ailemi, arkadaşlarımı çok özledim. Ayrıca orada ligler tamamlandı. Biraz da pandemi nedeniyle Türkiye’ye dönerek iddiası bulunan Spor-Toto ile anlaştım. Burada takıma hayli faydalı olacağıma inanıyorum. Milli takıma yeniden çağrıldım.  4 Kasım’da deplasmanda Hollanda ile, 8 Kasım’da ise Eskişehir’de Slovenya ile maçlar yapacağız. Sağlığım her şeyden önemli. Bundan sonra hem Spor Toto’ya hem de milli takıma hizmet edeceğim. Aileme ve arkadaşlarıma kavuştuğum için mutluyum. Bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim. “

Çatkın,  ciddi bir sakatlık olmazsa 4-5 yıl daha hentbol oynayacağını da sözlerine ekledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor