Turizmciler, kebapçılar ve lokantacılardan Vali Elban’a ziyaret

HABER: AYŞE TOPAK

ADANA (BÖLGE)-Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şube Başkanı Bilal Serttaş ile Adana Kebapçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şefik Aslan beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Vali Süleyman Elban’ı ziyaret ederek sorunlarını ilettiler.

Sektörün genel durumu hakkında konuklarıyla bir müddet sohbet eden Vali Elban, Adana’nın kadim mutfak kültürünü tüm dünyaya tanıtmak ve dillere destan olan Adana lezzetlerini gelecek nesillere aktarmak adına gerçekleştirilen çalışmaların büyük önem arz ettiğini belirterek “İçinde bulunduğumuz pandemi süreci sona erdiğinde ve normalleşme sürecine girdiğimizde bir gastronomi şehri olarak kentimizin tanıtımına kaldığımız yerden, daha güçlü olarak devam etmek için tüm hazırlıklarımızı ara vermeden, titizlikle sürdürmeliyiz. Salgın tehdidi tamamen sona erip de hayatımız normal seyrine döndüğünde Adana’mızın yüzyıllardır varlığını sürdüren lezzetlerini ve zengin kültürünü ülkemize ve tüm dünyaya tanıtmak için herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğine yürekten inanıyorum. Bu konuda bizler de Adana Valiliği olarak desteklerimizi sürdüreceğiz.” dedi.
Vali Elban, sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla gerçekleştirilen faaliyetlerin aynı zamanda köklü ahilik kültürünü yaşatmaya vesile olduğunu belirterek il genelinde yürüttükleri çalışmalar için konuklarına teşekkür etti.  
TÜRES Adana Şube Başkanı Bilal Serttaş ile Adana Kebapçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şefik Arslan’ın kabulü ve ilgisinden dolayı Vali Elban’a teşekkür ettiği ziyaret, yapılan çeşitli değerlendirmelerin ardından sona erdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor