Türk-İş’den büyük jest

(HABER MERKEZİ)-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “Biz bize yeteriz Türkiyem” kampanyasına en büyük destek Türk-İş’ten geldi.Türk-İş Genel Sekteri ve Türk Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, 3 milyon TL’lik bağış çekini, Türk-İş Konfederasyonu adına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a takdim etti.

Türk-İş 4 Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Türk-İş ailesinin dün olduğu gibi bugünde devletinin yanında olduğunu söyledi. Gülnar, “Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs ülkemizde de ciddi sorun teşkil ettiği ortadadır. Bunun için insanlarımız zorda kalmadıkça evlerinden çıkmamaları gerekmektedir. Koronavirüs nedeniyle hayatlarını kaybeden yurttaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet dilerken ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, koronavirüs salgını dolayısıyla gece gündüz çalışan başta sağlık çalışanları olmak üzere, asker, polis, belediye, zabıta ve diğer kurumlara sonsuz şükranlarını sunarak “Türkiye Yol-İş Sendikası bünyesinde bulunan Adana’daki Yol-İş Holiday Otel ve Ankara’da bulunan 2 misafirhanenin kapılarını sağlık çalışanlarına açtık. Kendileri için ne yapsak azdır. Dileğim odur ki bu zorlu günleri millet olarak birlik ve beraberlik içinde atlatacağız” ifadelerini kullandı.

Koronovirüs dolayısıyla bir çok fabrikanın üretime ara verdiğini de ifade eden Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, “Yaşadığımız bu zorlu süreçte en çok etkilenen kesim işçi kesimi oldu. Türkiye genelinde bir çok kurum, fabrika, işletmeler çalışmalarına geçici süre ile ara vermesi işçi kesimini vurdu. Binlerce işçi ücretli, ücretsiz izne gönderildi ya da işten çıkartıldı. Daha da kenetlenmemiz gereken bir dönemde böyle olayların yaşanması bizleri derinden yaralamaktadır. Bir çok konuda önlem alan devletimiz, işçi çıkışları konusunda da üzerine düşeni yapmalı, gerekli önlemi almalıdır” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor