Türk-İş’den oturma eylemi yapan ailelere destek

ADANA (BÖLGE)-Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiası ile HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi yapan ailelere destek çığ gibi büyüyor. Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiası ile HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan aile sayısı 20’inci günde de artmaya devam ediyor. 

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, beraberinde Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Siirt, Diyarbakır ve diğer illerden gelen Bölge Temsilcileri ve Şube Başkanlarıyla il binası önünde oturan acılı annelere destek vermek amacıyla ziyarette bulundu. Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne göz koyanlara sert ifadeler kullandı. Gülnar, “Kürt haklarını savunduğu iddia edenler, şimdi kürt çocukları daha kaçırıyorlar, Kürt kardeşlerim bunlar sizleri yıllarca kullandı, kandırdı, şimdi gerçek yüzleri ortaya çıktı. Bunlar ülkemizin sözde müttefik olan ABD, Almanya, Fransa ve daha iki yıl öncesi din kisvesi altında 40 yıldır devletin sinir uçlarına sızmış darbe girişiminde bulunan FETÖ’nün de aralarında olduğu hainlerin taşeronluğunu yapmaktadır” dedi.

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, HDP il binası önünde eylem yapan ailelerin her zaman yanlarında olduklarını da ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sağ duyulu halkımız olduğu müddetçe ne hainlerine bir avuç toprak veririz, ne de demokrasiden ödün veririz. Bu topraklar üzerinde yaşayan bizler birlik ve beraberliğimizi göstererek sizlere dünyayı zindan ederiz.”

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, teröristlerin yola tuzak kurarak yerleştirdiği el yapımı bombanın, orman işçilerini taşıyan araçların geçişi sırasında patlatılması nedeniyle 7 işçinin hayatını kaybettiğini, 10 işçinin yaralandığını hatırlatarak “Emeklerinin peşindeki yurttaşlarımıza yapılan bu saldırı, terör örgütünün hain kimliğini bir kez daha gözler önüne sermiştir.Tüm sosyal kesimler teröre karşı kesin bir tavır almalı, tarafını belirlemeli, birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak savunmalıdır” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor