TÜRKİYE SANDIĞA KOŞTU

ADANA (BÖLGE)-Tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da dün sandığa koştular. Saat 08.00’de açılansandıklar, saat 17.00’de kapandı. Cumhurbaşkanı ve 28’nci dönem milletvekili geğnel seçiminde 81 ilde, 191 bin 910 sandıkta 60 milyon 697 bin 845 seçmen oy kullanırken, Adana’da ise 4 bin 773 sandıkta 1 milyon 612 bin 680 seçmen oy kullandı. Seçimde yarışan cumhurbaşkanı adayı sayısı dört, parti sayısı 24, bağımsız milletvekili adayı sayısıysa 151.

Adana’da başta Adana Valisi Dr.Süleyman Elban olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, CHP Adana Milletvekilleri ve milletvekili adayları Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut ve Ayhan Barut ta oylarını kullanarak, “Başta Türkiye olmak üzere tüm Adana’ya hayırlı olmasını diliyoruz” dediler.

Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’daki Saffet Çelebi Ortaokulu’nda oyunu kullandı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “”Oyumuzu kullandıktan sonra söylenilecek en önemli şey Türk demokrasisi için inşallah bugün sabah itibariyle takipteyim, İçişleri Bakanı’ndan da aldığım bilgilere göre olaysız, herhangi bir sıkıntı yaşanmadan şu ana kadar süreç devam etti. Devam ediyor. En önemlisi deprem bölgesindeki oyların kullanımıydı. Deprem bölgesinde de vatandaşlarımız büyük bir şevkle oylarını kullanıyorlar. Temennim odur ki akşam sayımlardan sonra ülkemiz, milletimiz için Türk demokrasisi için hayırlısıyla bir geleceği Rabbim’den niyaz ediyoruz. Bütün seçmenlerimizin endişeye kapılmadan akşam saat 17.00’ye kadar oylarını kullanmaları, Türk demokrasisinin gücünü göstermesi açısından çok önemli.”

Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu’yla birlikte oyunu kullandı. Kılıçdaroğlu’yla birlikte Mansur Yavaş da sandık başına geldi.

Kılıçdaroğlu, “Bütün yurttaşlarıma teşekkür ederim. Sandığa gidip oy kullanan bütün yurttaşlarıma en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Hepimiz demokrasiyi, bir arada olmayı, kucaklaşmayı çok özlemişiz. Bundan sonra göreceksiniz bu ülkeye baharlar gelecek” diye konuştu.

Millet ittifakının cumhurbaşkanı yardımcısı adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, oyunu kullandı. Çıkışta açıklama yapan İmamoğlu,”Sandıklara atılan her oyun sayılıp, sonucun demokratik bir şekilde karşılandığı bir akşam diliyorum” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, mükerrer oy kullanmaya çalışan bir kişinin yakalandığını söyledi.

İstanbul’daki sandıklara ilişkin usulsüzlükleri paylaşmaya devam eden Kaftancıoğlu, bir sandık kurulu başkanının seçmene verdiği pusulaya kendisi oy kullanmaya kalktığı için gözaltına alındığını duyurdu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, oyunu İstanbul’da kullandı. Akşener burada ”Sandık sonuçlarına herkesin saygı göstermesi kısmına geçiyoruz artık” dedi.

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Mersin’de okulların ve sandık bölgelerinin ikiye ayrılmış olduğunu yazdı: ”Silahsız polislerin dışarıda güvenlik için beklediği okullar ve kamuflajlı özel harekatçıların katlarda beklediği okullar.”

REUTERS: ERDOĞAN’IN 20 YILLIK İKTİDARINI BİTİREBİLİR

Sandık başlarından paylaştığı fotoğraflarla kapsamlı analizler yayınlayan İngiliz haber ajansı Reuters, “Türkiye, Erdoğan’ın 20 yıllık iktidarını bitirecek kritik seçimde oy veriyor” başlığını kullandı.

Daren Butler imzalı haberde, “Yıllarca süren ekonomik kriz Erdoğan’a desteği azalttı. Usta bir seçim kampanyacısı olan Erdoğan’ın sadık bir kitlesi var” denildi. Haberde anketlerde Kılıçdaroğlu’nun önde olduğu da belirtildi.

“BİR DEVRİN SONU MU”

Haberde, “Türkler bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı koltuğundan indirebilecek ve hükümetinin giderek artan otoriter rejimine son verebilecek olan ve modern Türkiye’nin 100 yıllık tarihinin en önemli seçimlerinden birinde oy veriyor. Oylama sadece Türkiye’yi kimin yöneteceğini değil nasıl yönetileceğini de belirleyecek” denildi. Haberde mecliste de sıkı bir yarışın olduğuna dikkat çekildi.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor