Türkiye seferber oldu

(HABER MERKEZİ)-AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ depremi sonrası 640 artçı sarsıntı meydana geldiğini açıkladı. AFAD, enkazdan altından 45 kişinin sağ kurtarıldığını 35 kişinin öldüğünü ve 1607 kişinin de yaralandığını söyledi.

Elazığ depreminin ardından bölgeye yardım götürmek için adeta seferberlik başlatıldı. Adana’dan Bursa’ya, Çanakkale’den Kocaeli’ye Türkiye’nin dört bir yanından yardım malzemeleri Elazığ’a doğru yola çıktı.

Elazığ’da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Türkiye nefesini tutmuş acı olaydan saatler sonra gelecek mucize haberlerini bekliyor.

Bir yandan da Elazığ’ın acılarını sarmak isteyen şahıs, kurum ve kuruluşlar yardım hazırlıkları yapıyor. Yardımlar bütün kentlerde belediyeler tarafından organize ediliyor.

Soğuk kış günlerinde sokakta kalan vatandaşlar için giyecek ve yiyecek malzemeleri kısa sürede organize edilen yardım kampanyaları ile toplanıyor. Siyasi parti ayrımı olmaksızın bütün belediyeler Konya’dan Bursa’ya, Çanakkale’den Kocaeli’ye Türkiye’nin dört bir yanında hazırlanan yardımlar Elazığ’a doğru yola çıktı.

BÜYÜKŞEHİR’İN UZMAN EKİPLERİ ELAZIĞ’DA

Adana Büyükşehir Belediyesi, Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin yaralarının sarılması ve enkaz altında kalan afetzedelerin kurtarılması için uzman ekipler gönderdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne bağlı 1 adet yangına müdahale aracı ve 4 adet arama kurtarma aracı  ile 19 kişilik uzman ekip, depremin hemen ardından yola çıkarak gittikleri Elazığ’da, yıkılan binaların altında kalan vatandaşların kurtarılması için gerçekleştirilen çalışmalara bizzat katılıyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, depremin hemen ardından ihtiyaç duyulabilecek ekipleri bölgeye sevk ettiğini açıkladı. Başkan Zeydan Karalar, ihtiyaç duyulması halinde, ek destek için bütün olanaklarıyla Elazığ’da mağdur olan halkın yanında olacaklarını belirtti. Başkan Zeydan Karalar, bölgede görev yapan ekiplerle koordineli şekilde yeni ekipler görevlendirmeye hazır olduklarını ve desteğin miktarını artırabileceklerini açıkladı.

Başkan Zeydan Karalar, enkaz altında kalan vatandaşların sağ salim kurtarılması için dua ettiklerini belirterek, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Mağduriyetin azalması için bütün imkanlarımızla halkımızın yanında olmaya hazırız” dedi

SEYHAN’DAN ELAZIĞ’A YARDIM ELİ

Türkiye, Cuma gecesi Elazığ ve Malatya’da peş peşe yaşanan şiddetli depremlerle sarsıldı. Elazığ ve Malatya’da Depremde ölenlerin sayısı 20’yi aşarken Bini aşkın yurttaşın yaralandığı bilgisini paylaştı. Deprem haberinin ve yıkıcı etkisinin duyulmasının ardından Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın talimatıyla deprem şiddetinin etkili olarak hissedildiği Elazığ’a tırlarla yardım malzemesi gönderildi.

ELAZIĞ BELEDİYESİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ İHTİYAÇLAR GÖNDERİLDİ

Elazığ Belediyesi ve 8. Kolordu Komutanlığı ile görüşülerek hazırlanan acil ihtiyaç malzemeleri olan battaniye, uyku tulumu, konserve, tuvalet kağıdı, el sabunu, çocuk bezi, ısıtıcı, süt, çay, şeker, bisküvi gibi temel ihtiyaç malzemeleri tırlarla bölgeye gönderildi. Seyhanlıların talepleri doğrultusunda yardım etmek isteyen vatandaşlar da yardımlarını Seyhan Belediyesine ulaştırarak Elazığ’a ulaştırabilecekler. Vatandaşların Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde kurulan standa yardım malzemelerini getirerek teslim edebilecek

ÇUKUROVA BELEDİYESİ’NDEN DE DESTEK

Çukurova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, önceki geceden dün sabaha kadar ve bugün de tüm boyunca yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız için personelimiz görev başındalar. Şu ana kadar toplanan ihtiyaç malzemeleri kolinelerek Elazığ’a gönderildi.

YÜREĞİR BELEDİYESİ SEFERBER OLDU

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir Elazığ Sivrice merkezli deprem sonrası belediye ekiplerini seferber etti. Çadır, ısıtıcı ve yardım malzemelerini taşınayan araçlar sabahaın ilk ışıkları ile birlikte yola çıktı.

Yüreğir Belediyesi ekipleri Elazığ’da yaşanan deprem sonrası depremzedelerin yaralarını sarmak için Başkan Kocaispir’in talimatı ile yardım malzemeleri ile birlikte Elazığ’a hareket etti. Çadır ve ısıtıcı yüklü araçlar ile yola çıkan ekipler soğukta dışarda kalan depremzedeler için sıcak çorba ve çay ikramında da bulunacak.

SARIÇAM BELEDİYESİ’NDEN DESTEK

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, “Merkez üssü Elazığ olan ve Adana’mız dahil ülkemizin birçok kentinde hissedilen 6.8 şiddetindeki deprem dolayısıyla tüm yurtaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz. Sarıçam Belediyesi olarak Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze bağlı 3 ekibimiz gıda paketi, battaniye ve çorba dağıtımı için Elazığ’a gittiler” dedi.

AK PARTİ YARDIM TIR’I ELAZIĞ’DA

AK Parti Adana İl Başkanlığı, Elazığlı vatandaşların yaralarının sarılması için oluşturduğu yardım TIR’ı dualar eşliğinde uğurlandı.
6,8 büyüklüğündeki depremle sarsılan Elazığ için Türkiye’nin birçok ilinden yardımlar gitmeye başlarken, AK Parti Adana İl Başkanlığı da ilk günden kadın kolları, gençlik kolları ve ana kademe olarak harekete geçti. Battaniye, kışlık kıyafet, çocuk bezi, uyku tulumu ve temel ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı yardım TIR’ı hazırladı.
Yardım kampanyası duyurusu sosyal medya hesabından duyuran Başkan Ay, gelen yardımları da yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yardım TIR’ına yükledi.
Bedensel engelli bir annenin yanındaki 2 kız çocuğuyla birlikte yardım kampanyasına gösterdiği duyarlılık görenleri hayli duygulandırdı. Kız çocukları kendi elbiselerinin yanı sıra temin ettikleri yardım malzemelerini İl Başkanı Mehmet Ay’a teslim etti. Başkan Ay’da kız çocuklarını alınlarından öperek teşekkür etti.

İSTANBUL VE HAMİDİYE SU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bölgeye ilk andan itibaren yardımlarını sürdürüyor.

Bölgeye giden destek hizmetleri lojistik ekibi ile birlikte her öğün 3 bin kişiye 2 çeşit yemek üretme kapasitesine sahip yemek tırı, 1 soğuk gıda kamyonu, 2 açık kasa kamyonu, jeneratör vb. ekipmanlarla birlikte gıda mühendisi, aşçı, teknik ve hizmet personelleri bulunuyor. Öte yandan İBB iştiraklerinden Hamidiye A.Ş.’de bölgenin su ihtiyacını karşılamak üzere 1 su tankerini deprem bölgesine sevk etti.

ANKARA’DAN 12 BİN KAPASİTELİ SEYYAR FIRIN

Ankara Büyükşehir Belediyesi de Elazığ’a ilk ulaşan belediyelerden biri oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi Seğmen Su tarafından bölgeye su sevki yapılırken, Halk Ekmek Fabrikası’nın hazırlıklarını tamamlamasının ardından 12 bin kapasiteli Halk Ekmek Seyyar Fırın aracı da Elazığ’a gönderildi. Deprem bölgesinde günlük üç öğünde 5 bin vatandaşa sıcak yemek hizmeti sağlamak üzere ayrıca BELPA ve EGO Genel Müdürlüğü mutfak ekiplerinin araçları bölgeye iletildi.

BURSA AŞEVİ KURACAK

Bursa Büyükşehir Belediyesi 10 bin kişiye sıcak çorba ve gıda servisi yapacak bir aşevi kurmak için gerekli tüm hazırlıkları tamamladı. İçerisinde gıda, giyim ve hijyen maddeleri bulunan yardım tırları Bursa’dan yola çıktı. Yardım tırlarını uğurlayan Başkan Alinur Aktaş, “Arama-kurtarma, psiko-destek ekiplerimiz, ‘tüm araç ve ekipmanlarıyla’ deprem bölgesinde hizmet vermek için yola çıktı.

MERSİN HER ŞEYİNİ SEFERBER ETTİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde, Türkiye’yi derinden sarsan Elazığ depremi için Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleri teyakkuza geçti. Büyükşehir Belediyesi, giyecek ve yiyecek desteği için 2 tırını bölgeye doğru yola çıkardı. Tırlardan birinde 500 adet erzak kolisi, çocuklar için toplam 2 bin 160 adet, yetişkinler içinse 60 giyecek ve 285 adet yorgan olmak üzere toplam 3 bin 5 adet yiyecek ve ısınma ihtiyacını karşılayacak malzeme gönderildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor