“TÜRKİYE’DE KADIN KATLİAMI YAŞANIYOR”

Yazılı açıklamada CHP’nin Hak, Hukuk, Adalet yürüyüşünden sonra kadın katliamını kınama yürüyüşü düzenlemesi istendi.

ADANA (BÖLGE)- Kemalizmi Yaygınlaştırma Hareketi’nin Adana, Mersin, Gaziantep, Atalya, Ankara ve Hatay temsilcileri yaptıkları ortak açıklamada, son yıllarda artan kadına yönelik saldırıların son bulmasını ve bu nedenle CHP’nin protesto mitingi düzenlemesini istediler.

Mustafa Dönmez, Halil Erdoğan, Ünal Köse, Mehtap Güleç, Semra Gök ve Jülide Akça”nın Kemalizmi Yaygınlaştırma Hareketi adına yaptıkları yazılı açıklamada şöyle denildi; “Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hak, Hukuk, Adalet yürüyüşü yaptı.. Haklıydı ve milyonlarca insan katıldı. AKP döneminde bir de kadın katliamına tanıklık yapıyoruz. CHP ve sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, konuyu gündemine almalı kadınlar öldürülmesin yürüyüşü düzenlenmeli”

Açıklamada şu konulara da yerildi; “Atamızın büstleri saldırıya uğruyor. Gençlik aç perişan. Ceplerinde çay parası yok. Emekli zaten aç. Çalışanlar evlerine ayda bir kilo et götüremiyor. Halkın seçtiği Belediye Başkanları bir Bakanın talimatıyla görevden alınıyor, hatta tutuklanıyor.“

CHP’nin bu durumlarda net tavrını koyamadığını belirten Hareket temsilcileri, yazılı açıklamada, sessiz kalınması halinde Adana, İstanbul, Antalya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanları’nın da görevden alınabileceği  öne sürüldü.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor