Türkiye’nin ilk ‘Gastronomi Treni’

ADANA (BÖLGE)- Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Gastronomi ihtisas komisyonuna bağlı gastronomi turizmi yapan seyahat acentalarından 25 üst düzey yetkili “Doğu Akdeniz Lezzet Turu” tanıtımı için oluşturulan ‘Gastromi Treni’ ile Pozantı’ya giderek etkinliklere katıldılar.

“Gastronomi Treni” ile gidilen Pozantı’da düzenlenen tanıtım etkinliğine, Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari,  TÜRSAB Gastronomi İhtisas Başkanı Ömer Kartın, Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Tayyar Zaimoğlu  ile yurt genelinde faaliyet gösteren çeşitli turizm ve seyahat acentalarının temsilcileri katıldı.

Etkinlik kapsamında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın kebap atölyesinde kebap yapımının inceliklerini verdiği 25 turizm yetkilisi etkinlik sonunda fahri kebap ustası belgesini aldılar.

Ayrıca turizmciler Seyhan Salmanbeyli Mahallesinde Kınalı Eller Kooperatifinin misafiri olarak Adana’nın yöresel tatlarını tattılar.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve eşi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve eşi, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ve eşinin de her an destek verdiği etkinlikler Adana’nın turizmine katlı sağlayacak.

Çukurova Turistik Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu yaptığı açıklamada “Çukurova Bölgemizin turizmdeki marka değerini arttırmak ve şehirlerimizin gastronomi alanındaki tatlarını ülkemize ve dünyaya sunmak için “Doğu Akdeniz Lezzet Bölgesi” destinasyonu oluşturma kapsamında bir tanıtım turu düzenliyoruz, bizim amacımız gastronomi turizminde daha fazla pay alabilmek için bölgesel pazarlama çalışması yapmak” dedi.

TANITI GEZİSİ PROGRAMI 01-05 EYLÜL 2019 TARİHLERİNDE

Zaimoğlu “Lezzet turunun; Adana ve Mersin Valiliği himayesinde, Adana Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyeleri, Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, Seyhan Belediyesi, Pozantı Belediyesi, Samandağ Belediyesi, Mersin Tic. Ve San. Odası, TÜROFED, TÜRSAB Genel Merkez ve Bölge BYK’ları, Çukurova Turistik Otelciler ve İşl. Birliği (ÇUKTOB), Güneydoğu Anadolu Turistik Otelciler ve İşl. Birliği (GATOD) işbirliği ve Hilton Oteli, Sheraton Oteli, Seyhan Oteli, Savon Otel, Narin Otel, Şahut Otel, Neccar Otel, Grand Hotel, Kilikya Otel, Onbaşılar Kebap, Konak Restaurant, Antakya Kahvaltı Evi, Bayazhan Restaurant destekleri ile yapılan proje kapsamında; Adana, Mersin, Hatay ve Gaziantep illerimizi kapsayan, 01-05 Eylül 2019 tarihlerinde yapılacak bir tanıtım gezisi programı oluşturulmuştur” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK DEFA “GASTRONOMİ TRENİ” ADANA

Lezzet turunun nihai amacının seyahat acentalarının bölgemiz için tur paket programları oluşturmalarının sağlanması olduğunu da belirten Zaimoğlu “tur programı kapsamında Adana Valimizin ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanının destekleri ile Türkiye’de ilk defa “Gastronomi Treni” adıyla Adana’dan Belemedik’e örnek bir tren turunu da programa koyduklarını da belirten Zaimoğlu, sonraki aylarda TCDD yetkilileriyle görüşerek hafta sonları Gastronomi Treni turlarını başlatacak projeyi oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

Lezzet turu programı kapsamında Mersin Valimizin desteğiyle de Tarsus ve Mersin’de tarihi turistik yerlerin gezilmesinin yanı sıra Mersin yemeklerinin de tadılacağını belirten Zaimoğlu, daha sonra Antakya’ya geçilerek Antakya mutfağının lezzetlerini tattırıp, kültür varlıklarının tanıtımını da yapacağız, lezzet turunun son bacağında ise yine Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile gelen seyahat acentaları yetkililerine Gaziantep lezzetleriyle buluşturacağız, dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor