TÜRKİYE’Yİ AVRUPA’YA KİMLER ŞİKAYET ETTİ?

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davetli olarak gittiği Fransa”da yaptığı konuşma Türkiye’de iktidar ile muhalefet arasında söz düellosuna dönüştü.. Hedef tahtasına İmamoğlu oturduldu..

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu ilk tepkiyi koyan.. Dedi ki

“Avrupa’ya giderek Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” 

İBB Başkanı İmamoğlu, Bakan Soylu’ya anında yanıt verdi, “Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye. Seviyesine inmeyeceğim bir alan bu. Seçim sürecinde de seviyesine inmeyeceğimi defalarca dile getirmiştim. Bu seviye noktasından söyledikleri ve yaptıkları da zaten belli” dedi.

Bakan Soylu susmadı dün de devam etti.

Amaaaa..S üleyman Soylu öyle bir yerden kroşe yedi ki, tam böğrüne geldi, nefes alamayacak duruma getirdi.  Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı, uzun yıllar muhafazakar basında yöneticilik yapah, Karar Gazetesi yazarı Akif Beki sosyal medya aracılığıyla devreye girdi.

Akif Beki, Soylu’nun İmamoğlu’nu hedef alan sözlerine karşı çıkarak, AKP’nin ileri gelenlerinin ve kendisinin ömrünün, Türkiye’yi, demokrasi ve insan hakları konusunda dünyaya şikayetle geçtiğini ifade etti. Beki, Soylu’ya, “Öncekiler vatansever ve çok akıllı da o tarihten sonrakiler mi hain ve ahmak..” dedi.

İşte o paylaşım;

“AK Parti ileri gelenlerinin hemen tamamı gibi benim de ömrüm, ülkemin demokrasi ve insan hakları standartlarını dünyaya şikayetle geçti.

Buna da bir milat mı getirildi artık?

Öncekiler vatansever ve çok akıllı da o tarihten sonrakiler mi hain ve ahmak!

Söylense de bilsek..”

………………………………

AHMET HAKAN HÜRRİYET’İN

BAŞINA MI GETİRİLİYOR?

Biz Ahmet Hakan’ı İmam Hatip mezunu olarak biliriz.. Biz Ahmet Hakan’ı merhum Necmettin Erbakan ile bir televizyon kanalında siyah ayakkabısının içinde yeşil çoraplarıyla tanırız.. Biz Ahmet Hakan’ı Ekrem İmamoğlu’yla canlı yayındaki söyleşiyi nasıl apar topar bitirdiğini biliriz..

O Ahmet Hakan, Hürriyet’in başına getiriliyormuş.. Vay be..

Kimin koltuğuna oturacak?

Çetin Emeç’in.. Çetin Emeç kim?

Çetin Emeç 1935’de İstanbul’da doğmuş, 7 Mart 1990’da bir suikast sonucu İstanbul’da öldürülmüş Türk gazetecidir. Annesi Rabia Emeç, babası ise gazeteci, Demokrat Parti’nin kurucularından milletvekili Selim Ragıp Emeç’tir ve Zeynep, Leyla ve Aydın isimli üç kardeşi vardır. Bilge Emeç ile evlenmiş, Mehveş ve Mehmet isimli iki çocuğu olmuştur. Kızı Mehveş Eveç, Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçısıdır.

Galatasaray Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Gazeteciliğe 1952’de babası Selim Ragıp Emeç’in Son Posta gazetesinde başladı. 1972’ye kadar Hayat ve Ses dergilerinde yazı işleri müdürlüğü yaptı. 1972 yılında Hürriyet Grubu’na geçti. Hürgün Yayınları’nın Genel Yönetmenliğini yaptığı sırada, Hürriyet Gazetesi genel yayın müdürlüğü görevini üstlenen Emeç, 1984-1985 yıllarında da genel yayın yönetmeni olarak Milliyet’e geçti. 1986’da genel koordinatör olarak Hürriyet gazetesine döndü.

SUİKAST SONUCU YAŞAMINI YİTİRDİ

7 Mart 1990’da işine gitmek üzere İstanbul Suadiye’deki evinden çıktığı sırada şoförü Sinan Ercan’la birlikte öldürüldü. 38 yıllık gazeteci olan Emeç, Hürriyet Gazetesi yönetim kurulu üyesi ve yazarıydı. Çetin Emeç, Gazeteciler Cemiyeti, Uluslararası Basın Enstitüsü ile Uluslararası Gazetecilik Basın Enstitüleri Federasyonu üyesiydi.

O koltuk Ahmet Hakan tarafından doldurulacak öyle mi ?

Gazeteciliğin geldiği son nokta, budur işte..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor