ÜLKEMİZDE EĞİTİMİN ÇIKMAZI (2)

Gözler 31 Ağustos 2020 okulların açılıp açılmamasına çevrildi. Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı COVİD-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi göz önüne alındığında dersliklerde öğrenci başına 4 m2 kuralına ülkedeki hiçbir okulun uymadığı görüldüğüne göre de 31 Ağustos 2020’de de eğitim-öğretim yılının başlatılması olası görülmüyor.

18 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AKP ve lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık sistemiyle ülke uçacak propagandaları ile ülkede yaratılan kaosa çocuklarımızda uğradı.

Ülkede eğitim hipodrumda yarışan taylar gibi test yarışına hazırlandı. Bu yarıştan başarılı çıkmak için de özel okul sayısı devlet okulların sayısına eşitlendi neredeyse.

Düz ortaokul vee liselerde eğitim-eğitimsizleştirilerek yarışta soru çalmanın dışında imam-hatiplerin önü açılarak ülkenin imam-hatip zihniyetiyle yönetilmesi hedeflendi.

Ancak yazımın başında dediğim gibi COVİD-19 SalgınYönetimi ve Çalışma Rehberi yönetmenliğine göre, 31 Ağustos 2020’de eğitim-öğretim yılının başlatılması pek mümkün görünmüyor.

Bu durumda iyi yarış atı yetiştiren özel okullardaki öğrencilerin kayıtlarını birer birer veliler alacaklardır. Yaşanacak kaosu ve hır-gürü üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliyorum.

Özel okullara yatırım yapanların yaşayacağı tusunamiyi düşünemiyorum bile. 12 şiddetinde deprem yaşayacakları kesin!..

Eğer okullar açılmazsa… ki veriler gözönüne alındığında da açılmayacak gibi… O zaman özel okulların %50’si uçacak, yardan aşağı çakılmak üzere uçacak!…

Okullar açılmazda, öğrenceiler uzaktan eğitime tabi tutulursa, tüm veliler çocuklarını özel okuldan alırlar. Bunda da veliler olarak haklıdırlar. Bu durumad da bünyesinde 1.074.675 öğrenci barındıran özel okulların en az %50-60’ı iflas ederek batacaktır.

Alın size içinden çıkılmaz birsorun daha. Hem de ülkemiz için yaşamsal bir sorun olan eğitimdeki çıkmazımız.

Bu işin başındaki özel okul sahibi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da, “Okulların açılacağı hafta ne olacağı bu günden belli olmaz. Ağustos’un sonundaki tabloya göre hareket ederiz” sözleriyle önümüzdeki 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için belirsizliğini açıklıyor.

Bir B planlarının olduğunu bile söyleyemiyor. Eğitimdeki ticari kafayı milli eğitimin bmaşına taşırsanız olacağı budur. Kar etmek dururken, ufukta büyük zararlar, hatta iflaslar belirince şaşkın ördeğe döndüler.

Değil B planı hazırlamayı, düşünme yeteneklerini bile kaybetmek üzereler. Tıpkı Z grubunun AKP’ye OY MOY YOK dediği için AKP’liler gibi ne yapacaklarını şaşırarak despotluk yaparak saldırganlaştıkları gibi.

Yarın-birgün AKP’den öğrenci baş altı yıl önce 4000 TL teşvik aldıkları, bu teşvikler bilahara iki-üç kat artınca özel okul sayısı da katlanarak artıyordu.

Bu ballı-kaymak kesileceğe benziyor gibi. Yarın bunlarda işsiz gençler gibi, emeklilikte yaşa takılanlar gibi, üniversiteli iş bulamayan gençler gibi, enflasyonun %15’lere çıktığı ülkedeki emekliye %5.75 verdiğiniz emekli ile birlikte AKP’ye Recep Tayyip Erdoğan’a OY MOY YOK kervanına katılırlarsa şaşırmayın diyorum.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor