ÜLKENİN GENLERİYLE OYNAMAYIN

3 Kasım 2002’de iktidara gelen küresel sermayenin temsilcisi AKP, koalisyon hükümetlerinin istikrarsızlığı, vatandaşların iş-aş sorunlarının çözülememesini seçim propagandasında, medyayı ve uluslararası güçlerin de desteğini iyi kullanarak %34 oyla TBMM’nin 4/3’ünün çoğunluğunu alıp tek başlarına iktidara geldi.

Ana slogan olarak da ‘Yolsuzluğu, yoksulluğu ve yasakları yok edeceğiz’ diyorlardı.

Ancak görünen köy klavuz istemiyordu. Özellikle 2007 genel seçimlerini ezici bir çoğunlukla kazanınca ülkenin genleriyle oynamaya başladılar. Demokrasiyi sandık demokrasi olarak kullanıp ‘MİLLİ İRADE’ diye diye cumhuriyetin tüm kurucu değerlerinin ayarlarıyla oynayıp Mustafa Kemal Atatürk’e ayyaş diyecek kadar pervvasızlaştılar.

Hükümet olarak icraatlarını yapabilmek için 1923 ile 1938 arasında ayyaş dediklerinin ülkeye kazandırdıklarını sata sata ayakta kalabildiler. 2007’den sonra fiilen ortakları olan Fetullah Gülen’le, Mustafa Kemal’in ordusuna kumpaslar kurarak orduyu kişiliksizleştirdiler. Kemalist subaylar Silivri zindanlarına atıldı. Bu ülkenin Genel Kurmay Başkanı’nı terör örgütü lideri diye zindana attılar.

(İstese; Genel Kurmay Başkanı iken önceleri olduğu gibi düdüğü çalıp darbe yapacak konumda olduğu halde) darbeye karşı generali terör örgütü liderliğinden hapse atmak, orduyu kamuoyunun gözünde küçük düşürmekten başka bir şey değildi!..

Daha sonra Fetö ile iktidar kavgasına düşerek birbirlerine girdiler. 15 Temmuz 2016 Fetö darbe girişiminden yararlanarak genleriyle oynadıkları demokratik parlamenter ve laik cumhuriyeti tek yetkili başkanlık sistemini inşaa ederek TBMM’ni de kişiliksizleştirdiler.

Şimdi de Atatürkçü ve Cumuhriyetçi geçinen MHP Genel Başkanı, Cumhur İttifakı’nın küçük ortağının gözünün içine bakarak tek yetkili Başkan Recep Tayyip Erdoğan önce şehirlerdeki Atatürk stadyumlarını yıkarak TOKİ’ye yeni statlar yaptırıyorlar, adına ……. Şehir Stadyumu adını veriyor.

Bu günlerde de okullardan Atatürk adı kaldırılıyor. Cumhuriyetin olanaklarını kullanarak cumhuriyet değerlerini ve onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün adını ders kitaplarından sildikleri yetmiyormuş gibi sokaklardan ve belleklerimizden silmeye yelteniyorlar.

Okulların 4+4+4’e dönüştürülmesi, düz ortaokulların ve düz liselerin imam hatip okullarına dönüştürülmesinin temelinde Atatürk’ün adının unutturulması yatmıyor mu sanıyorsunuz.

En son Çiğiltepe’de Çiğiltepe’yi savunamadığı için intihar eden Albay Turhan Polat’ın adını Mustafa Kemal’in verdiği Ankara-Mamak’taki Turhan Polat Ortaokulu’nun adını ÇİĞİLTEPE ORTAOKULU olarak değiştiriyorlar.

Ne yapıyorsunuz Allah aşkına, neler oluyor. Mustafa Kemal ve arkadaşları size cennet gibi bir ülke bırakmışlar. Bakın satıp satıp tüketemediğiniz bir ülke. Daha ne istiyorsunuz?

Bari adıyla, onuruyla oynamayın. Mustafa Kemal Atatürk’ün onuruyla bu kadar oynarsanız bu halk siz eiyi demez!.. Millet iradesi diye umut ettiğiniz sandıkta size öyle bir şamar atar ki… Yıldızları sayarsınız!..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor