ÜMİT ÖZAT’A RAĞMEN DEMİRSPOR KAZANIYOR

Adana Demirspor, her maçtan dersler çıkartarak, eski-yeni oyuncuların kaynaşması,  daha çağdaş futbol, daha fazla akılcı goller, ekip ruhuyla kazanması, başta kulübe parasını ve büyük zamanını ayıran Başkan Murat Sancak olmak üzere,  yönetici ve taraftarlarını mutlu ediyor.

Grupta ”Hiçbir maç çantada keklik” değil.  Ancak, Demirspor’un süper lig ayarında bir ekip olduğunu, tarihi geçmişi ve başarıları, Türkiye’nin en güçlü ve mavi-lacivertli renklere sevdalı olan taraftarına sahip olması,  geniş kadrosuyla çıktığı her maça 1-0 önde başladığını unutmamak gerekir. Çok çalışır, rakibi iyi analiz edersek, bu kadro ile grupta yenemeyecek takım bulunmadığını iddia etmemiz sanıyorum abartı olmaz.

Ancak, hedefi olan takımda Ümit Özat’a büyük görev düşüyor.  Özellikle antrenör tüm futbolcuları evladı gibi görür. Duygusal ve kinci olamaz. Geçmiş yıllarda deneyimli bir antrenör yoğun geçen bir antrenman sonrasında ayağını masaya koyarak dinlendirdiği, hoca geçerken ayağını indirmediği için kadro dışı bırakıldığını anımsıyorum. Bu ceza sadece sporcuya değil, aynızamanda takıma verilen cezaydı.Bunu yapmak yerine konuşarak düzeltmek daha doğru olmaz mı?

Ümit Özat’ın halen 2 hafta önceki Ümraniyespor karşılaşmasında takımın ihtiyacı olan, golcü oyuncusu Mehmet Akyüz’ü hem de sakat olmadığı halde yedek kulübesinde tutmasını çözemedik. Aynı Mehmet Akyüz, hocaya nazire yaparcasına Bandırmaspor karşılaşmasında 3 güzel gol atarak “mesajını verdi. Yıldız futbolcuları küstürmemek gerekir.

Eleştiriye açık olmayan Ümit Özat, ayrıca özellikle karşılaşma sonrasında açıklamalarında taraftarı karşısına alması, sabırlı olmalarını istemesi, ancak 15-20 maç sonrasında takımın toparlanacağını açıklaması tepki çekiyor. Gerçekten Demirspor taraftarları arasında futbolu hatta sistemleri bilen, gelişmeleri yakından izleyen, takımın sahaya hangi futbolcularla çıkması gerektiği konusunda doğru düşünceleri bulunan taraftarlar tanıyorum.

Demirspor, şu ana kadar Altay dışında ciddi rakiplerle oynamadı. Bu bağlamda; Demirspor ideal kadrosunu belirleyecek. Bu takımda mutlaka Kaleci Zubaş, Erkan Zengin, Volkan Şen, Mehmet Akyüz, Tarık, Ressoul, Hasan ve Dibba direkt forma giymeli. Elbette formda olmayan, sakatlığı bulanan futbolcuların kadroda olup olmayacağına 24 saat birlikte yaşayan antrenör karar verecek.

Farklı zamanlarda 13 oyuncusuCovit 19’a yakalanan Samsunspor maçı çok önemli. Mavi-Lacivertli ekip, evinde ve deplasmanda tüm maçlarını kazanması gerekir. Bu kadro ile kazanmamanın hiç savunulur tarafı ve mazereti olmaz. İstanbul’da semt takımı Tuzlaspor hiç yenilgi yaşamadan zirveye oturdu.  Bir de Mavi-lacivertli takımda gereksiz kart görenlere caydırıcı para cezaları verilmeli.

Adanaspor’un istikrarsız grafik çizmesini yadırgıyoruz. 5-2’lik Altınordu karşısında ki Turuncu-Beyazlı ekibi istiyoruz. Tuzlaspor’a sahasında 3-1 yenilen Adanaspor’da hafta sonu deplasmanda yapacağı Balıkesirspor maçından puanla dönmesi en büyük dileğimizdir. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor