UNICEF’ten Yüreğir’e mobil sınıf

ADANA (BÖLGE)-Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu  (UNICEF) Yüreğir Belediyesi’ne ilçede bulunan mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının sosyal gelişim ve eğitimine katkı sağlamak amacıyla , içi çocuk dostu alana çevrilen maliyeti 1.3 milyon olan mobil araç hibe etti. Araçta aynı anda yaklaşık 30 öğrenci aynı anda eğitim görebilecek.

Araç,3 dingilli dorse,13.60 metre uzunluğu olan,2.550 cm genişliği, kutular açıldığında iç genişliği 5 metre ulaşıyor. Araçta 20 KW dizel jeneratör, 2 adet 12.000 btü klima mevcut. Çocuklar için bilgisayar, projeksiyon cihazı, perde, yazı tahtası, minderler, armut koltuk, mutfak, mikrodalga fırın,buzdolabı,su sebili, engelli ve normal çocuk WC’leri mevcut. Yangına ve hırsızlığa karşı alarm sistemi de olan tam donanımlı araç düzenlenen törenle Yüreğir Belediyesi’ne hibe edildi.

İmza töreninde bir konuşma yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Yüreğir’e önemli bir hizmeti daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek ”Daha önce çadırda kalan ve mevsimlik tarım işlerinde çalışan ailelerin çocuklarını ”Çadırdan Okula”  projemizle Doğankent Kültürevinde eğitim veriyorduk. Bu projemiz ödüllü bir projeydi. Projemiz çocuk hakları konusunda ortaokul sosyal bilgiler 5. ci sınıf ders kitaplarında ders konusu bile olmuştu.

UNICEF ile görüşmemiz sonucunda çocuklarımızın bulundukları ortamda eğitimine ve öğretimine katkı sağlamak amacıyla mobil araç desteği aldık. Bundan sonra mevsimlik tarım işlerinde çalışan ailelerimizin çocukları Yüreğir Belediyesine kazandırdığımız modern mobil sınıf ile eğitimlerine devam edeceklerdir. Ben bu anlamda bu projede emeği geçen bütün çalışanlarımıza ve UNICEF’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmemiz gerektiğini belirten Başkan Çelikcan ”Her şeyin başı eğitim. Geleceğimizi iyi yetişmiş nesillerle garantiye alırız. Yüreğir’e kazandırdığımız mobil araçla hizmeti vatandaşımızın ayağına götürüyoruz.” şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor