Üniversite-Sanayi işbirliği hız kazanacak

(HABER MERKEZİ)-Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çukurova Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Çolak ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin güncel durumunun değerlendirildiği ziyarette, Çukurova Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Çolak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ar-Ge çalışmalarını sürdüren firmaların yer aldığı iki blokta ve kuluçka merkezinde faaliyet gösteren Çukurova Teknokent’in bölgede daha etkin bir Üniversite-Sanayi iş birliği sağlayacağını belirten Prof. Dr. Çolak, inşaatı devam etmekte olan C bloğun da tamamlanması ile Teknokent’in Ar-Ge kapasitesinin artacağını ve gerçekleşen Ar-Ge çalışmalarının ekonomik değere dönüşebilmesi hususunda üniversitenin gelişmiş insan gücünden ve altyapı olanaklarından faydalanılabileceğini belirtti.

Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Çolak, “Çukurova Teknokent, kurulduğu günden bugüne başarılı bir grafik çizdi. Bu başarı grafiğinin daha da yukarı taşınması için Üniversite-Sanayi iş birliğinin daha da artırılması gerekmektedir.  Bu bağlamda Adana Sanayi Odası ile birlikte birçok çalışmaya imza attık.  Bölgesel, ulusal ve uluslararası rekabet gücü yüksek, ileri teknoloji üreten/kullanan bir sanayi istiyorsak üniversite-sanayi iş birliğimizi daha artırmamız gerekmektedir.” dedi.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Çukurova Teknokent’in Üniversite-Sanayi iş birliğinde önemli bir misyonu olduğunu belirterek. Teknoket’in geliştirilmesi, daha fazla bilimsel araştırma yapılarak ekonomide katma değer sağlanması ve rekabet gücünü artıracak teknolojilerin geliştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesinde kurulan Kimya Vadisi Projesi’nin faaliyete olması ve yine paydaşı olduklarını belirten Kıvanç, “Ülkemiz ve bölgemizde üretilmeyen katma değeri yüksek kimyasal maddelerin belirlenmesi, nasıl üretilebileceklerinin ve üretim teknolojisinin ortaya koyulması, üretim teknolojisi ve fizibilitesi yapılan kimyasalların girişimcilerin/sanayicilerin bilgisine sunulması açısından bu merkez çok önemli. Bu alanla ilgilenen tüm sanayicilerimizi bekliyoruz” dedi.

Ziyaret, Çukurova Teknokent bünyesinde bulunan mevcut makine ve ekipman parkurlarının gezilmesi sonrasında yapılan çeşitli değerlendirmelerin ardından sona erdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor