Üniversite yolunda son viraj!

(HABER MERKEZİ)-Üniversite adayları adım adım hedeflerine yaklaşıyor. YKS tercihleri için beklenen günler geldi. ÖSYM tarafından yayınlanan takvime göre YKS tercihleri bugün başlayacak 14 Ağustos tarihinde son bulacak.

YKS tercihleri üniversiteye başlayacak öğrenciler açısından son viraj olarak görülüyor. Üniversite adayı öğrenciler başlayacak olan YKS tercihleriyle birlikte hayal ettikleri üniversitelere giriş yaparak hayallerine bir adım daha yaklaşacak.

YKS TERCİHLERİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Maltepe Üniversitesi Aday İlişkileri Uzmanı Gökhan Menekşe, meslek ve bölüm seçimi konusunda kararsız kalan gençleri tercih dönemini doğru değerlendirmeleri konusunda uyardı ve tercih yapmanın ipuçlarını verdi.

Adayların öncelikle kendilerini iyi tanımaları gerektiğini, ilgi duydukları alanları ve kişisel yeteneklerini belirlemelerinin son derece önemli olduğunu belirten Menekşe, aday öğrencilerin üniversite tercihlerini yapmadan önce ÖSYM´nin hazırlamış olduğu “2020 Tercih Kılavuzu”ndaki tüm program ve bölümlerin özel koşullarını mutlaka incelemelerini önerdi.

YKS BARAJ PUANI DEĞİŞTİ Mİ?

Bu yılla sınırlı kalmak şartıyla baraj puanı TYT’de 150, AYT ve YDT’de ise 170 olarak belirlendi. Üniversite adayları, TYT sınavından en az 150 puan alarak iki yıllık üniversite tercihinde bulunabilecek. Öğrencilerin, AYT ve YDT sınavları sonucunda tercih yapabilmek için ise en az 170 puan almaları gerekecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor