Unutulmaz başkanlardan İhsan Sabancı anıldı

Adana Demirspor’un unutulmaz başkanlarından İhsan Sabancı önceki gün mezarı başında anıldı. Adana Demirspor kulübünden yapılan açıklamada, “Günümüzden 40 yıl önce 24 Aralık 1979 tarihinde aramızdan ayrılan Adana Demirspor’un unutulmaz başkanlarından İhsan Sabancı, çok şey verdiği Adana Demirspor taraftarları tarafından halen yad edilen büyük bir Demirsoprlu idi.

İhsan Sabancı okulu bırakıp futbol oyuncusu olma hayali kuruyordu. Babası ve kardeşlerinin aksine o iş dünyasıyla pek de ilgilenmiyordu. Bununla beraber babasıyla beraber ailesinin esas işi olan pamuk ticaretiyle uğıraşsa da, vaktinin çoğunu Adana Demirspor tesislerinde geçiriyordu.

Sabancı ailesinin en büyüğü İhsan bey, tevazu sahibi idi, halkından içinden çıkmazdı, karınca kararınca destek olur, yardım isteyenlerden kaçmazdı. Öldükten sonra mezar taşına “Fakir dostu, Toprak dostu, Futbol dostu, İhsan Ağa, İnsan Ağa” yazılacak kadar gönüllerde taht kurulmuştu. Bu kulüp ve bu taraftar var oldukça unutulmayacaksın. Işıklar içinde uyu büyük başkan.” (HABER: Mehmet APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor