UYKUDA MIYIZ?

Kemal Öztürk Anadolu Ajansı’nın başına getirilen, sonra yolları ayrılan, daha sonra da muhalif olan bir kişi.. Bazı insanlar koltuğu kapınca sahibinin sesi koltuk alındıktan sonra ihanetin kendisi olabiliyor.. Televizyon kanallarında muhalif olarak konuşan ve “Bugün çok bağımsız ve çok özgür gazetecilik yaptığını söyleyen arkadaşlarımız, ben istemeden ertesi günün gazete manşetini bana gönderiyordu, uygun mudur diye soruyordu öyle yayınlıyordu. Bugün meydan okuyanların şerecesini iyi biliyorum ama bende kalacak” diyebiliyor Kemal Öztürk..

Yani dün dündür, bugün bugündür.. Dün iktidardan yana, bugün kovulunca iktidara tu kaka..

Kemal Öztürk’ün açıklamalarına Yeni Akit Gazetesi yazarı şöyle bir cevap vermiş;

“Ben Akit Gazetesi adına net olarak söyleyeyim.. Hiçbir tarihte, bu danışmana veya başka bir danışmana, veya başka hiç kimseye, manşetimizi yollayıp, uygun mudur diye sormadık.. Nokta.. Kemal Öztürk, bu suçlamayı kimin için yapıyorsa, kimseden korkmadan, yiğitçe açıklasın.. Ama ben aynı Kemal Öztürk ile ilgili olarak.. Danışmanlıktan bir adım öte görevlere, Tayyip Erdoğan tarafından getirildiğinde.. ‘Yarınki manşetleri bana gönderin’ demeye cesaret edemese de..

‘Bu manşet de ne böyle.. Böyle yayın olur mu, böyle gazete çıkartılır mı’ diye sorgulama yaptığını, gazeteleri cezalandırdığını, somut örnekleri ile söyleyebilirim.. Hem de kimler adına, hem de kimlere karşı? Merak ettiniz değil mi? Nasıl merak edilmez ki?

Biyografisinde yazılı hemen tüm makamlara, Tayyip Erdoğan iktidarı döneminde gelen Kemal Öztürk, bakın kimler adına, kimlere ceza verdirmiş.. Ben anlatayım, yalanım varsa, cevap versin” 

Biyografisine baktık Kemal Öztürk’ün..  2013 yılından itibaren bir süre TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın danışmanlığını yapmış. Bir süre de Başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan’ın basın danışmanlığı görevinde bulunmuş..

Yani bu görevlerde bulunurken davul çalan bir adamın şimdi teneke çalması ne kadar inandırıcı?

Gazeteci-Yazar  Levent Gültekin, Ayşe Nur Aslan’ın dünkü Medya Mahallesi prograbında Kemal Öztürk için özetle ne dedi?

BASINI KONTROL ALTINDA TUTUYORDU

Geldiğimiz nokta bu.. Gittiğimiz antep, yediğimiz pekmaz. Hala uykuda mıyız?

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor