ÜZÜLDÜK ZEYDAN BEY!

 “……Gazetesi Adana’nın en önemli gazetelerinden bir tanesidir, sıralamada ilk sıradadır. Resepsiyonu …… kadar güzel, çeşitli ve çok değişik değerli insanlar toplayan ikinci bir gazete yok. Hem kendisinin şahsında, hem …. Gazetesi’nin saygınlığından kaynaklanıyor. Başta bu kadar önemli bir gazete haline getirdiği için ….. ’ya ve çalışanlarına hem teşekkür ediyorum, hem kutluyorum. Basın doğru haber alma hakkını tam verirse basındır, ama ne yazık ki Türkiye’de hem yerel basında, hem ulusal basında maalesef bunu göremiyoruz, kutlamak lazım. “

Sayın Zeydan Karalar.. Siz Türkiye’nin en büyük kentlerinden Adana’nın Büyükşehir Belediye Başkanısınız.. Üzülerek söyleyelim,yukarıdaki açıklamalarınızı hiç şık bulmadık, hiç yakıştıramadık..

Sayın Başkan;

Elbette diğer gazeteler de bu sözlerinden haklı olarak alınmıştır.. Yukarıdaki sözlerinizi okuduktan sonra inanamadık..Teyid ettirme gereğini duyduk.. Doğru aynen o kelimeleri kullanmışsınız..

Sayın Zeydan Karalar;

BÖLGE gazetesi okurlarına hep doğru haber vermiştir, şantaj yapmamış, kumpas kurmamış, para toplamamış, yapanlara karşı mücadele vermiştir.

BÖLGE gazetesi yayın hayatı boyunca toplumu ilgilendiren her konuda  gazetecilik sorumluluğunu ön plana çıkarmış, toplumsal konularda kendine düşen görevi kendi olanakları ile yardımcı olmaya kamuoyu oluşturmaya çalışmıştır.

Çocukları eğitime kazandırmak için okullar arası ödüllü bilgi yarışmasını düzenleyen BÖLGE gazetesidir.

Gençler kahvehane köşelerinde kötü alışkanlıkları olmasın diye mahalleler arası futbol turnuvası düzenleyene BÖLGE gazetesidir.

Çökmeye yüz tutan Adana ekonomisini ayakta tutabilmek için Ekonomiden sorumlu eski bir Bakanı Adana’ya davet edip, konferens verilmesini sağlayan BÖLGE gazetesidir.

Altın Koza Film Festivali’nin yeniden yapılması için aylar süren kampanyalar açarak büyük bir kamuoyu oluşturan sanatçı ve film yapımcılarını kendi olanaklarıyla Adana’ya getiren BÖLGE gazetesidir..

İlk kuruluş yıldönümünde  davet ettiği konukları kendi olanaklarıyla Adana’nın en lüks otelinde tüm masrafları karşılayarak ağırlayan BÖLGE gazetesidir.

O günden bu yana prensip olarak davetiye satarak gece düzenlemeyen tek gazete BÖLGE gazetesidir.

Bugün, TEMSA işçileri ve ailelerinin karda-kışta ekmek zor durumda kalmamaları için üretime yeniden açılması için kamuoyu oluşturarak, sizlerin, odaların ve siyasi partilerin dikkatini çekebilmek için kampanya başlatan BÖLGE gazetesidir.

Sayın Başkan;

Üzülerek ifade etmek isteriz ki, bir şehit eşi ve rakip siyasetçilerin size karşı kurdukları kumpası ortaya çıkaran da, bu yönde yayınlar yapan da BÖLGE gazetesidir.

Bir gazetecinin!.. yıllar önce sesinizi kayda alıp, yıllar sonra kamuoyuyla paylaşıp, seçim öncesi provoke etmesini açığa çıkaran ve kınayan da BÖLGE gazetesidir..

Eğer, biz sizi davet etmiş olsaydık, o konuşmalarınızın içerisinde bizimle ilgili öyle bir soruyu da sormazdık, kendiliğinizden söyleseniz de gazetede yer vermez, “iltifat” olarak değerlendirirdik.

Çünkü BÖLGE gazetecilikte rekabeti bilir ama rakiplerine sayıgıyı da bilir..Rekabet olacak ki, kalite olsun.

Sayın Zeydan Karalar, söz uçar ama yazı kalır.. Size karşı tutumumuzda bir değişiklik olmayacaktır, habercilik anlayışımız aynı şekilde sürecektir.. Ancak size önerimiz konuşurken bir değil, birden fazla düşünerek seslendirin.. Makamınıza saygımız vardır ama o cümlelerinizi kınamaya da BÖLGE gazetesi olarak hakkımız da vardır.

Sayın Başkan BÖLGE gazetesi  gazetecilik görevini yapıyor, taltif beklemiyor, ancak bize ve diğer gazetelere haksızlık yaptığınızı belirtmeyi kendine  bir görev sayıyor.. “Bunu özel de söyledim, yazmalarını beklemiyordum” demekte size haklılık kazandırmaz.

ÜZÜLDÜK ZEYDAN BEY!..

,,,,,,,,

MUTLU YILLAR TÜRKİYE


Türkiye’nin sadece son 15 yılına baktık neler kaybetmişiz diye.. Teferruata girmedik. Kapatılan şeker, tütün, tekstil fabrikalarına bakmadık bile, yüzbinlerce insanın işinden olduğunu da araştırmadık.. Son 15 yılda 10 liman, 81 santral, 40 işletme, 3 bin 483 taşınmaz, 3 gemi ve 36 maden sahası satmışız. Bu satıştan da toplan 60 milyar dolar gelir elde etmişiz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor