Vaka sayısı 308.547, ölü sayısı 13 bini geçti

(HABER MERKEZİ)-Çin’in Wuhan kentinde başladıktan çok kısa bir süre sonra küresel panik yaratan ve Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi ilan etitği korona virüsü can almaya devam ediyor.

Korona virüsüne bağlı ölüm sayısı 13.069 olurken korona virüsü tespit edilen hasat sayısı da 308.547’ye çıktı. Salgının başladığı Hubei eyaletinde üst üste dördüncü günde yeni vaka sayısı olmaması sevindirirken, dünyanın geri kalan bölgelerinde vakaların artması dikkat çekti.

Korona virüsünün en çok etkilediği ülkelerin başında gelen İtalya’da dün corona virüsüne bağlı ölüm sayısı yüzde 19 artarken 4.825 oldu. Ülkede korona virüsü vaka sayısı da 53.578’e çıktı. Yaşananların ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İtalya Başbakanı Giuseppe Conte’nin bir telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

RUS ORDUSU İTALYA’YA GİDİYOR
Kremlin’in yaptığı açıklamada Putin’in Conte’ye destek sağlamak için söz verdiği belirtildi. İtalya’ya gönderilmesi planlanan Rus ordusunun dezenfekte araçları ve ekipleriyle İtalya’daki çalışmalara katılacağı belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, askeri uçakların 8 mobil tıbbi aracın ve özel dezenfekte araçlarının bölgeye gönderileceğini duyurdu. Rusya’da şu ana kadar toplam 306 korona virüsü vakası görülürken bunların büyük çoğunluğu başkent Moskova’da yaşandı. Ülkede şu ana kadar corona virüsüne bağlı bir ölüm gerçekleşti.

Korona virüsü salgını İngiltere, Fransa ve Tayland’da hızla yükselirken, İngiltere’de barlar ve New York’ta da hayati önem taşımayan işletmeler kapatıldı. Fransa’da ölüm sayısı 562’ye çıktı. Tayland’da ise bir günde 188 corona virüsü vakası tespit edildi. Bu rakam ülke içerisinde bugüne kadarki en yüksek rakam olarak kayıtlara geçerken, ülkede toplamda 599 kişide corona virüsü vakası görüldü.

Hindistan’da da korona virüsü vaka sayısı 341’e çıktı. Güney Kore’de de 98 yeni vaka görülürken, toplam vaka sayısı 8.897’e çıktı. Güney Kore’de corona virüsüne bağlı ölüm sayısı 2 kişi artarak 104’e ulaştı. Hint yetkililer, Mumbay’da her gün 8 milyon kişinin kullandığı trenlerin kullanılmaması çağrısında bulundu.

Romanya yapılan açıklamada korona virüsüne bağlı ilk ölümlerin gerçekleştiğini duyurdu. Reuters’ın son dakika gelişmesi şeklinde ktardığı haberde, yaşamını yitiren kişinin 67 yaşındaki bir adam olduğu belirtildi. Kanser hastası olan adama 18 Mart’ta korona virüsü bulaştığı belirtildi.

Yetkililer yaşamını yitiren kişinin ülkenin güneyindeki Craiova’da öldüğünü aktardı. 367 corona virüsü vakasının görüldüğü Romanya’da, 16 Mart’tan beri ülkede OHAL ilan edildi.

ÇEKYA’DA ÖLÜM YOK
Orta Avrupa ülkesi Çekya’dan da korona virüsü ile ilgili güncelleme bilgisi geldi… Pazar sabahı yapılan açıklama Çekya Sağlık Bakanlığı’ndan geldi… Yapılan açıklamada 10.7 milyon nüfuslu ülkede 158 yeni vaka görüldüğü belirtildi.

Çekya Sağlık Bakanlığı, corona virüsü vaka sayısının 1047’ye çıktığını duyururken, 6 kişinin iyileştiğini ve ölüm gerçekleşmediğini açıkladı. Cumartesi günkü verilere göre Çekya’daki sağlık görevlileri 15.584 kişiye corona virüsü testi yaptı.

İRAN: ABD BİZE YARDIM TEKLİF ETTİ
İran’ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney, yaptığı açıklamada, ABD’nin korona virüsüyle mücadele için kendilerine yardım etme teklifinde bulunduğunu söyledi. Hamaney, “Birçok kez Amerikalılar bize virüsle mücadele için yardım teklif etti. Bu virüsün Amerika tarafından yaratıldığı şüphesi bir yana, kendilerinin bu virüsle mücadele sıkıntılar yaşamasına rağmen böyle bir teklifte bulunması garip” dedi.

Televizyonda canlı yayınlanan konuşmada Hamaney, “İran’ın corona virüsü de dahil olmak üzere her tür krizi atlatabilecek kapasitesi var” dedi.

ÇİN’DEN İYİ HABER GELDİ
Salgının başladığı Hubei eyaletinde, üst üste dördüncü günde de hiçbir yeni vakaya rastlanmadı.

Öte yandan Çin’de yeni bir önlem alındı… Başkent Pekin’e gelen bütün uluslararası uçakların, öncesinde başka bir şehirdeki havalimanına inmesine karar verildi. Bundan böyle başkente gelecek ya da aktarma yapacak uçaklar öncesinde belirlenen 12 şehre inecek ve yolculara korona virüsü testi yapılacak.

Uçakların Pekin’e varmadan önce gideceği diğer şehirler arasında Şangay, Tianjin, Nanjing, Dalian gibi yerler bulunuyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor