Vali Demirtaş: Devlet tüm imkanlarını seferber etti

ADANA BÖLGE)-Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Yüreğir ilçesi Çotul mahallesi ve Danışment mahallesinde aşırı yağışlardan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Vali Demirtaş, “Maddi olarak zarar gören hemşehrilerimiz için devletimiz tüm imkanlarını seferber etmiş durumda” dedi.

Ziyaretleri öncesinde Düzce mahallesinde kendine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla bir araya gelen Vali Demirtaş, daha sonra Çotlu mahallesine giderek aşırı yağışların zarar verdiği tarım arazilerinde incelemelerde bulundu. Buradaki incelemelerini temizleme faaliyetlerini gerçekleştiren DSİ kanal yatağı ile sürdüren Vali Demirtaş, yapılan çalışmalar ve dere yataklarının durumu hakkında da yetkililerden bilgi aldı.

Ziyareti sırasında bir açıklama yapan Vali Demirtaş, Adana’yı günlerce etkisi altına alan yağışlar neticesinde meydana gelen sel ve su baskınlarının birçok vatandaşı olumsuz etkilediğini belirterek, “Afeatin meydana geldiği ilk andan itibaren vatandaşlarımızın hayhatını normala döndürebilmek için azami gayreti gösteriyoruz. Bu afette can kaybı yaşanmamış olması en büyük tesellimiz. Maddi olarak zarar gören hemşehrilerimiz için devletimiz tüm imkanları seferber etmiş durumda. Bizler de bu doğrultuda mağduriyetleri giderene kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde  konuştu.

Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Adana İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Gürkan Yaşar ve DSİ 6.Bölge Müdür Yardımcısı Bekir Pehlivan’ın da katıldığı ziyaretlerde Vali Demirtaş, daha sonra Danışment mahallesini ziyaret etti. Burada yenileme çalışmaları devam eden köprüde gerçekleştirilen faaliyetleri yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor