Vali Demirtaş, ‘Dünyanın en güzel kentindesiniz’

ADANA (BÖLGE)-Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Gastromasa etkinliği kapsamında 18 değişik ülkeden Adana’ya gelen dünyaca ünlü şeflerle “Adana Lezzetleri” temalı öğle yemeğinde bir araya geldi.

Park Zirve’de düzenlenen yemek programında şeflere hitaben kısa bir konuşma gerçekleştiren Vali Demirtaş, “Dünyanın en güzel kentindesiniz. Sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyduk.” dedi. Adana’nın birçok medeniyete ev sahipliği yapmış önemli bir kent olduğunu belirten Vali Demirtaş, “Adana’mız hem tarihi açıdan hem doğası açısından hem de gastronomi açısından hakikaten Türkiye’nin önemli illerinden biridir. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmanın yemek kültürüne sağladığı katkılar ve ülkemizin önemli gastronomi koridorlarından birinin üzerinde yer alması nedeniyle ilimiz, büyük bir potansiyeli bünyesinde taşımaktadır.  Bu yıl “Büyük Akdeniz Şöleni” temasıyla üçüncüsünü düzenlediğimiz Adana Lezzet Festivali’nde ilimizin bu potansiyelini hem ülkemize hem yurtdışına tanıttık.” dedi.

Gastronomi koridorunun güney zincirini oluşturan Adana, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin’de lezzet kültürünün bir başka olduğuna değinen Vali Demirtaş,  Adana’nın sahip olduğu lezzet potansiyelini en iyi şekilde tanıtarak gastronomi turizminden hak ettiği payı alması için yapılacak her türlü çalışmaya desteklerinin tam olduğunu dile getirdi.
Vali Mahmut Demirtaş’ın konuşmasının ardından öğle yemeğine katılan konuklar, Adana’ya has birçok yöresel lezzetten tatma imkânı buldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor