Vali Demirtaş’a ‘112 Günü’ ziyareti

ADANA (BÖLGE)- Avrupa Birliği ülkelerinde ve Türkiye’de kullanılan 112 acil çağrı numarasının farkındalığını artırmak amacıyla her yıl 11 Şubat’ta kutlanan “112 Günü” vesilesiyle 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Halis Tekyiğit ve beraberindeki heyet Vali Mahmut Demirtaş’ı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Vali Demirtaş, vatandaşlara en kaliteli ve etkin acil hizmetlerin sunumu noktasında 112 acil çağrı merkezinin çok önemli bir misyonu yerine getirdiğine değindi. Ülke genelinde hizmet veren tüm acil ihbar hatlarının 112 Acil Çağrı Merkezinde toplanmasıyla vatandaşların talep ve şikâyetlerinin çok kısa sürede karşılandığı aktaran Vali Demirtaş, asılsız çağrılara da dikkat çekerek asılsız ve yanlış ihbarlar nedeniyle gerçekten yardıma ihtiyacı bulunan vatandaşların bekletilebildiğini ve bu durumun telafisi mümkün olmayan mağduriyetler doğurabileceğini, vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü çalışanlarına başarılar dilediğini belirten Vali Demirtaş, “112 Günü” kutladığını belirterek bu anlamlı günün vatandaşlardaki farkındalığı arttırmasına vesile olmasını temenni ettiğini sözlerine ekledi.

Kabulünden dolayı Vali Demirtaş’a teşekkür eden 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Halis Tekyiğit ise gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor