Vali Demirtaş’tan Nevruz Bayramı mesajı

(HABER MERKEZİ)-Adana Valisi Mahmut Demirtaş Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Vali Demirtaş mesajında, “Bereketin simgesi, tazelenmenin müjdecisi olarak yüzyıllardır Türk toplumunda bayram olarak kutlanan bir Nevruz’a daha ulaşmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Nevruz; kökleri çok eskilere dayanan, bahar sevincinin yaşanarak doğanın dirilişinin coşkuyla karşılandığı önemli bir değerdir. Nevruz; kültürümüzde sadece bir bayram değil, baharın uyanışı ile simgelenen birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve dayanışmanın sembolüdür.

Unutulmamalıdır ki bizler sevgi ve hoşgörünün bayraktarlığını üstlenmiş, farklılıklarımızı zenginlik olarak addeden bir kültür ve medeniyetin temsilcileriyiz. Aynı gök kubbenin altında dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin yaşattığımız bu hoşgörü iklimi; geleceğe daha büyük güvenle bakmamıza vesile olan, sonsuza kadar tek bir millet olarak varlığımızı yaşatacak en büyük gücümüzdür.

Binlerce yıldır sevinçte tasada birlikte hareket eden, omuz omuza vererek büyük zorlukların üstesinden gelen aziz milletimiz, bundan sonra da birlik ve beraberliğe, barışa ve kardeşliğe verdiği önemi gelecekte de kararlılıkla sürdürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle umudu, bolluğu ve bereketi müjdeleyen Nevruz Bayramı’nın kardeşliğimizi, dostluğumuzu ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ederek bütün Adanalı hemşehrilerimin ve milletimizin Nevruz Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor