Vali Elban, 100.Yıl sergisini gezdi

(HABER MERKEZİ)-Adana Valisi Süleyman Elban, Adana’nın kurtuluşunun 100.yılı münasebetiyle Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce düzenlenen karma sergiyi ziyaret etti.

Kuruköprü Anıt Müzesinde düzenlenen karma sergide; işgal, milli mücadele ve kurtuluş hakkında gazete, fotoğraf ve belgeler bulunuyor.

Vali Elban, tarihi vesikalarla belgelenmiş serginin insanımızda tarih bilinci oluşturması adına çok anlamlı olduğuna vurgu yaptı.

Sergilenen eserleri incelemesinin ardından serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Elban; Adana’nın kurtuluşunun 100. yılını kutlamanın sevincini yaşadığımız bu günlerde kurtuluş ruhunu gelecek nesillere aktarmak için gayret gösterdiklerini söyledi. Vali Elban, “Amacımız; Adana’da o yıllarda, zor şartlarda başlatılan bu kurtuluş ruhunu yeni nesillere aktarmaktır. 100 yıl önce Millî Mücadele ruhu nasılsa bugün de o ruhun devam etmesi gerekmektedir. Bunun için bütün hemşehrilerimizden isteğimiz, böyle önemli bir sergiyi çocuklarınızla birlikte gezip görmenizdir.” dedi.

Vali Elban, Adana’nın kurtuluşunun 100. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, tüm şehitleri, gazileri rahmet ve minnetle andı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor