Vali Elban, 28.Saimbeyli Kültür, Sanat ve Kiraz Festivali’nde

HABER: AYŞE TOPAK

ADANA (BÖLGE)-Adana  Valisi Dr.Süleyman Elban, Adana’nın doğal güzellikleriyle öne çıkan ilçesi Saimbeyli’de, Saimbeyli Kaymakamlığı ile Belediyesi tarafından organize edilen 28. Saimbeyli Kültür, Sanat ve Kiraz Festivali’ne katıldı.

Tarihi binlerce yıla dayanan ilçenin kültürüne ışık tutan ve lezzeti Torosları aşan kirazının tanıtımına katkı sunan festival gezi etkinliğiyle başladı.

Obruk Şelale’sinin ve kiraz bahçelerinin gezilmesinin ardından Vali Elban, festival alanında bir konuşma gerçekleştirdi.

Saimbeyli ilçesinin tarihsel önemine değinerek sözlerine başlayan Vali Elban, İç Anadolu’yu Akdeniz Bölgesi’ne bağlayan Saimbeyli ilçemizin stratejik bir konumda olduğunu bundan dolayı tarih boyunca önemini koruduğunu söyledi. Milli Mücadele döneminde de işgale uğrayan Saimbeyli’nin halkıyla birlikte kahramanca bir direniş gösterdiğini ifade eden Vali Elban, “Bu kutlu mücadele sayesinde ecdadımız bu toprakları bizlere vatan kılmıştır. Kurtuluş mücadelemizin öncü kahramanlarından Saim Bey olmak üzere vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum.” dedi.

Konuşmasının devamında, gelenek haline gelen festivalin gerçekleşmesinde emeği bulunanlara teşekkür ettiğini dile getiren Vali Elban, “Festivaller, bir yerin sosyal-kültürel özelliklerini ve doğal güzelliklerini geniş kitlelere tanıtan, insanları bir araya getiren önemli etkinliklerdir. Bu tarz etkinlikler sayesinde ekonomik hareketliliğe de önemli katkılar sağlanmış olur. Saimbeyli ilçemizde 28’incisi düzenlenen Kültür, Sanat ve Kiraz Festivali’nin bu anlamda çok önemli olduğunu düşünüyorum. Festivalimiz bu şirin ilçemize değer katmaktadır.” dedi.

Lezzeti ün salmış kirazının yanında Saimbeyli ilçemizin eriğinin, sumağının ve birçok bitkinin de yetiştiği önemli bir bölge olduğuna dikkat çeken Vali Elban, ilçenin sahip olduğu tüm bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Saimbeyli Kaymakamı Emrah Özbek ve Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe’nin de katıldığı festival, Vali Elban’ın konuşmasının ardından halk oyunları ekibinin gösterisi ve mehteran takımı gösterisi ile devam etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor