VALİ ELBAN, MİSİS’TE ANTİK KENTİ GEZDİ

Tarihi eserlere sahip çıkılması gerektiğini belirten Adana Valisi, Süleyman Elban Misis köprüsü, Havraniye Kervansarayı, doğu ve matı değirmenlerinin de yeraldığı bölgelerde incelemelerde bulundu.

Beraberinde Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ile incelemelerde bulunan Adana Valisi Elban,  Misis’in Hitit, Makedonya, Roma, Bizans, Memlükler, Selçuklu ve Osmanlı Devleti gibi birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığını söyledi.

(HABER MERKEZİ)- Adana Valisi Süleyman Elban, ilçeleri ve özellikle tarihi eserlerin bulunduğu alanlarda yaptığı incelemeleri Misis Antik Kenti’nde incelemede bulunarak sürdürdü..

Vali Elban, beraberinde Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle Eski Misis Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet ederek  sorunlarını ve beklentilerini dinledi.

Her zaman vatandaşın yanında olduklarını belirten  Vali Elban, vatandaşa hizmet etmenin en önemli görevlerinden biri olduğunu ifade ettiği inceleme sırasında Misis Antik Kenti’ni de ziyaret etti.

Misis Köprüsü, Havraniye Kervansarayı, doğu ve batı değirmenlerinin de yer aldığı bölgede incelemelerde bulunan Elban, yetkililerden de çalışmaları hakkında bilgi aldı.

  Misis Antik Kenti tarihinin Neolitik Çağ’da başladığını belirten Vali Elban, bölgenin geçmişten günümüze kadar Hitit, Makedonya, Roma, Bizans, Memlükler, Selçuklu ve Osmanlı Devleti gibi birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığını bu nedenle de farklı kültürlerden izler taşıdığını kaydetti.

Adana Valisi Elban, kentin muazzam bir tarihi barındırdığını dile getirerek, “Anadolu’nun ilk Roma köprüsü olarak bilinen ve Lokman Hekim’in üzerinden geçerken ölümsüzlük iksirini düşürdüğü rivayet edilen Misis Köprüsü başta olmak üzere ilimizin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri bizden sonraki nesillere de ışık tutması için korumak ve kentimizin turizmini daha da güçlendirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor