Vali Elban’dan maske ve mesafe uyarısı

(HABER MERKEZİ)-Adana Valisi Süleyman Elban, koronavirüs tedbirleri kapsamında denetimlerde bulundu ve vatandaşlara maske ve mesafe uyarısında bulundu.

Covid-19 salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri, Cunhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildi.

Bu tedbirler kapsamında dün tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılan denetimlere katılan Vali Süleyman Elban, esnaf ve vatandaşlara maske takma, hijyen ve fiziki mesafe kurallarına uymalarını hatırlattı.

Adana’da koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan denetimleri yerinde görmek için sokağa çıkan Vali Süleyman Elban, “Vatandaşlarımızı maske konusunda uyarıyoruz, amacımız ceza kesmek değil, insanların kurallara uyması bizim için daha önemlidir” dedi.

Sabah erken saatlerde kentin en işlek meydanlarından 5 Ocak Meydanı’na gelen Vali Elban, koronavirüs vakalarının önüne geçilmesinde maske takmanın öneminden bahsetti.

Sağlık Bakanlığı’nın pandemi konusunda ciddi uyarılarının olduğunu da dile getiren Vali Elban, “Kurallara uyarak elbirliğiyle bu salgının üstesinden geleceğiz. Adana’da yoğun bakımda ve entübe halde bulunan hasta sayımız az. Herkesin üzerine düşen sorumluluğa dikkat etmesi ve getirilen maske takma zorunluluğuna uyması gerekiyor” diye konuştu.

Vali Süleyman Elban’ın vatandaşlarla sohbeti sırasında polis araçlarından, kentte maske takmanın zorunlu olduğu, kurallara uymayan kişilere idari para cezası kesileceğinin anonsları yapıldı.

Gerçekleştirilen denetimlerde Vali Süleyman Elban’a, Emniyet Müdürü Doğan İnci ve Seyhan Kaymakam Vekili Fatih Ayaz da eşlik etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor