VALİ KÖŞGER; “ADANA GENELİNDE İSTİHDAM ORANLARINI ARTIRACAĞIZ”

(HABER MERKEZİ)-İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 Yılı 1.Olağan toplantısında konuşan Adana ValisiYavuz Selim Köşger, “Estihdam oranlarını artıracaklarını, işsiz sayısını azaltacaklarını söyledi.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’ndeki toplantıya katılan, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger Vali Yardımcısı Mutlu Almalı’nın da katıldığı toplantıda  istihdam politikaları, yürütme ve denetme kurulunun çalışmaları, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün çalışmaları, meslekî bilgi, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri işbirliği protokolü kapsamında yapılan çalışmalar, kurulun görüşüne sunulması istenilen engelli proje özetleri ve 2023 yılına ait faaliyet raporu değerlendirilerek 2024 yılında il genelinde istihdam sağlamaya yönelik planlanan çalışmalar ayrıntılı olarak ele alındı.

Toplantı öncesinde kısa bir açıklamada bulunan Vali Köşger, Adana’nın var olan potansiyelinden en iyi şekilde yararlanıp kent genelindeki istihdam oranlarını arttırmak için yapılması gereken uygulamaları değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini belirterek toplantının hayırlı olmasını temenni etti.

İşsizliğin ülkelerin en önemli sorunları arasında yer aldığını ifade eden Vali Köşger, bu bakımdan işsizliğe yönelik olarak alınacak tedbirlerin önemli olduğunu vurguladı, ilimiz düzeyinde işsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılmasına yönelik çalışmaların arttırılarak sürdürüldüğünü söyledi.

Yeterli istihdamı oluşturabilmek için işgücü piyasasının daha nitelikli hale getirilmesi gerektiğini de belirten Vali Köşger, il düzeyinde istihdam ve mesleki eğitim uygulamalarının nitelikli hale getirilmesinin öneminden bahsetti.

İstihdam etkinlikleri ile mesleki eğitim uygulamaları hakkında çeşitli görüş ve önerilerin ele alındığı toplantı, gündem maddelerinin değerlendirilmesi ve görüş alışverişinde bulunulmasıyla sürdü.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor