VALİ KÖŞGER : ADANA, KÖKLERİYLE LEZZET FESTİVALİ’Nİ HAZIR BEKLİYOR

(HABER MERKEZİ- Adana Valiliğinin himayesinde, Adana Büyükşehir Belediyesi ve dört merkez ilçe belediyesi ve oda başkanlarının katkılarıyla düzenlenen 8.Uluslararası Lezzet Festivali 20 Ekim’de başlaması için hazırlıklar yapılırken

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, yaptığı açıklamada “20 Ekim’de başlayacak olan Uluslararası Adana Lezzet Festivaliyle ilgili olarak bu yılki festivalin ‘Kökleriyle Adana’ temasıyla düzenleneceğini belirterek, Adana’nın tarihi ve kültürel zenginliklerinin dünya gastronomisindeki önemine dikkat çekti.

Vali Köşger, Adana’nın binlerce yıllık tarihi ve medeniyetlerin kesişim noktasında yer alan Çukurova’nın kalbi olduğunu vurgulayarak, bu kültürel mirasın Adana mutfağının çeşitliliğini oluşturduğunu ifade etti. Festivalde bu yıl, Michelin yıldızlı şeflerin yer alacağını ve Adana’nın geleneksel lezzetlerini kendi ülkelerinin mutfağıyla harmanlayarak sunacaklarını açıkladı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da basın toplantısında söz alarak, festivalin sadece Adana’nın lezzetleriyle değil, turizm ve kültürel açıdan da önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Karalar, Adana’nın zengin tarihine ve lezzetlerine dikkat çekerek, Adana’nın bir gastronomi destinasyonu olarak UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na katılmayı hak etti” dedi Adanalıların ve misafirlerin, festival boyunca unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşayacaklarını belirten Karalar, tüm katılımcıları Adana’ya davet etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 8. Lezzet Festivali kapsamında “Kökleriyle Adana” temalı basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Karalar, Adana’nın tarihi, kültürel ve gastronomik zenginliklerini vurgulayarak, kentin tanıtımına büyük önem verdiklerini belirtti. Toplantıda Adana’nın 10 bin yıllık geçmişine atıfta bulunarak, kentin köklü bir tarihe ve zengin bir kültüre sahip olduğunu dile getirdi.

Zeydan Karalar, Adana’nın gastronomi alanındaki potansiyelini ön plana çıkarmak için UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olma hedeflerini yineledi ve bu doğrultuda yoğun çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Karalar, “Adana, gastronomi alanında UNESCO’nun yaratıcı şehirler ağına katılmayı fazlasıyla hak ediyor. Bu konuda ısrarcıyız ve bir gün hak ettiğimiz yere ulaşacağız,” dedi.

Ayrıca, Adana’nın doğal güzelliklerine, kültürel mirasına ve lezzetlerine dikkat çeken Karalar, festivallerin ve etkinliklerin kentin tanıtımında önemli bir rol oynadığını belirtti. Karalar, “Adana’nın lezzetleri, misafirperver insanları ve zengin kültürü, kenti ziyaret edenleri tekrar tekrar buraya çekecek unsurlardır,” diyerek Adana’nın bir turizm ve gastronomi kenti olma yolundaki adımlarına vurgu yaptı.

Başkan Karalar, toplantının sonunda tüm katılımcılara Adana’nın eşsiz lezzetlerini ve misafirperverliğini deneyimlemeleri için davette bulundu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor