VALİ KÖŞGER; “ERİŞİM ENGELİ İDDİALARI GERÇEK DIŞIDIR”

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Seyhan İlçesi Merzaçelebi Mahallesi’nde bir kasabın dükkan önündeki hayvan kesimi yaptığı görüntülerle ilgili erişim engeli aldırdığı iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi. Adana Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “bazı sosyal meday hesaplarında Valimize hakaret içeren yorumlar olduğu görülmüş ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun gereği erişim engeli kararı alınmıştır.”

 

(HABER MERKEZİ)-Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Seyhan İlçesi Merzaçelebi Mahallesi’nde bir kasabın dükkan önündeki hayvan kesimi yaptığı görüntülerle ilgili erişim engeli aldırdığı iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi.

Adana Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklama aynen şöyle;

“Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarında ve bazı basın yayın organlarında yer alan, ilimiz Seyhan İlçesi Mirzaçelebi Mahallesi’nde bir kasabın dükkan önünde gıda güvenirliliği ve hijyen standartlarına uymayacak bir şekilde kaçak ve usulsüz hayvan kesimi yaptığı görüntülerle ilgili işyeri sahibi 2005 Şanlıurfa doğumlu İ.H.Ş. isimli Türk Vatandaşı hakkında zabıta ekiplerince kaldırım işgalinden 977 TL, kaçak kesimden 2.020 TL, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince ise kesimhane dışında kaçak kesimden 146.000 TL cezai islem uygulanmış ve işletme mühürlenerek işyerinde bulunan etler imha edilmiş ve bahse konu olayla ilgili Valiliğimizce 12 Haziran 2024 tarihinde basın açıklaması yapılmıştı.

Bugün bazı sosyal medya hesaplarında, bahse konu olayla ilgili olarak gerçeği yansıtmayan iddiaların yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Hayvan pazarlarını ilgili kanun ve yönetmeliklere uygun olarak kurmak ve işletmek, mezbahaların yürürlükteki mevzuat hükümlerine göre faaliyet göstermelerini sağlamak ve işyeri açma ve çalışma ruhsatını vermek kanun gereği belediyelerin görevi olmasına rağmen; olayın akabinde bazı sosyal meday hesaplarında Valimize hakaret içeren yorumlar olduğu görülmüş ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun gereği erişim engeli kararı alınmıştır.

Valiliğimizin Seyhan İlçesi Mirzçalebi Mahallesi’nde bir kasabın dükkan önündeki hayvan kesimi yaptığı görüntülerle ilgili erişim engeli aldırdığı iddiaları gerçek dışıdır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor