Vali Süleyman Elban’dan Gaziler Günü mesajı

(HABER MERKEZİ)-Adana Valisi Süleyman Elban, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Vali Elban mesajında, “Aziz milletimize üç kıtada hak ve adalet tesis ettiren, Anadolu’yu yurt tutturup İstiklal Harbi’ni zafere, 15 Temmuz’u başarısızlığa ulaştıran yüce gaye,hiç kuşkusuz inancımızın emri olan gaza anlayışıdır. Bu anlayışın temel hareket noktası ise “Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz.” düsturudur. Bu düsturla tarihe yön veren ecdadımız, şanlı bir geçmiş ve kahramanlıklarla dolu büyük bir destan külliyatını bizlere emanet etmiştir. Öte yandan dünyevi hiçbir maddi değerle ve payeyle ölçülemeyecek derecede ulvi bir şeref olan şehitlik ve gazilik unvanları, milletimizin her bir ferdinin kutsal değerleri uğruna hayatlarını feda edebileceğinin de en büyük göstergesidir.

Bilinmelidir ki zaman değişir; fakat tabiat, öz, maya değişmez. 1071’de Anadolu kapılarına dayanan, 1453’te İstanbul’un fethiyle çağ açıp çağ kapatan ceddimizle, Çanakkale’de ve İstiklal Harbimizin tüm evrelerinde yedi düveli Anadolu’dan söküp atan dedelerimizin özü, aynı özdür. 15 Temmuz’da vatanımıza kasteden hainleri, yerle yeksan ederek sözde işgal girişimini bertaraf eden kahramanlarımızla Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekâtlarını başarıya ulaştıran yiğitlerimizin mayası da aynı mayadır. Bu sebeple olay, yer, zaman ve kişiler değişse de değişmeyecek tek şey bu toprakların evlatlarının bin yıllık yurtlarından, milli ve manevi mukaddesatlarından asla vazgeçmeyecek oluşudur. Dün harp meydanlarında istiklal ve istikbaline sahip çıkan milletimiz, bugün de huzuruna, güvenliğine kast eden terör örgütleri ve onların maşalarıyla mücadelesini sonuna kadar sürdürecek; onları tarihe gömecektir.

 Gaza anlayışı ve benliğine sirayet eden bu kutlu özle, tarihe adını şanla yazdıran aziz milletimiz için şehitlik ve gazilik unvanları, hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek derecede büyük bir şereftir. Kahraman gazilerimiz, temsil ettikleri kutsal değerleri kuşaktan kuşağa aktararak genç nesillerimize kılavuzluk yapacak ve bu ruh ilelebet payidar kalacaktır.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, toprağı vatan yapan aziz şehitlerimize Allah’tan bir kez daha rahmet diliyor; kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı “Müşir” rütbesi ile “Gazi” unvanının verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. “

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor