VALİ VAR, VALİ VAR!

Gazeteciliğe Mukadder Öztekin’in Adana valiliği yaptığı dönemde  başladık.. “Devletin valisi” derler ya, tam da öyleydi.. Devleti en iyi şekilde temsil eder, ama halkı da dinlerdi..

Ömer Lütfi Hancıoğlu, Mukadder Öztekin, Ömer Lütfi Hancıoğlu,A li Rıza Aydos, Osman Meriç, Nezih Okuş, Alaettin Hüsnü Özkiper, Lütfi Fikret Tuncel, Erdoğan Şahinoğlu, Fevzi Yetkiner, Naci Parmaksız, Mustafa Cahit Kıraç’ta Adanalılar’ın kalbinde yer tutan iz bırakan valilerdi..

Bazı Adana valilerin adına yer vermedik.. Yani saçı boyalı, kulağı kesik, halka yüksekten bakan, hatta  GAVAT diyebilenlere, devleti de, milleti de temsil edebilmekten uzak olanlara yer vermedik.

İktidarın emir eri olmaktan başka bir icraatı olmayanlara,  saygınlığını, temsil edemediği makam uğruna feda edenlere de  yer vermedik..

Şimdi size bir Vali”nin kısa biyografisini anlatacağız;

6 Haziran 1969 tarihinde Kırşehir’de doğmuş İlköğrenimini Almanya ve Kırşehir, ortaöğrenimini de Kırşehir’de tamamlamış. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde mezun olmuş

Abant İzzet Baysal Üniversitesinde araştırma görevlisi, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı Uzman yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 1994 yılında Eskişehir Kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başlamış.

1995-1996 yıllarında sekiz ay süre ile dil ve kamu yönetimi eğitimi için İngiltere’ye gitmiş. Edirne-Havsa Kaymakam Vekilliği, Samsun-Yakakent ve Elazığ-Karakoçan Kaymakamlığı görevlerinin ardından 2003 yılında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü şube müdürlüğü yapmış.

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilmiş.

İlki 2003 Yılında Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Mahalli İdareler alanında, diğeri de 2008 Yılında Portsmouth Üniversitesinde (İngiltere) Kamu Yönetimi ve Avrupa Birliği alanında PPP konulu olmak üzere iki adet yüksek lisans çalışması bulunuyor.

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde görev yapmış, 13 yıl boyunca mahalli idareler reformu kapsamında hazırlanan kanunlar ile diğer ikincil ve alt düzenlemelerin çalışmalarında yer almış. Mahalli idareler alanında düzenlenen birçok eğitim faaliyetinde eğitimci olarak görev almış,.bu alanda çeşitli makalaler yazmış.

 Yani  yukarıda kısa bir özgeçmişini yazdığımız kişi, biz gazeteciliğe başlamadan bir yıl önce dünyaya gelmiş..

 “KİM?” diye merak etmeşsinizdir..

Söyleyelim Adana Valisi SÜLEYMAN ELBAN…

Yaklaşımı, olaylara bakış açısı, içindeki hizmet sevdası, Adana ve sorunlarına hakimiyeti, kısa sürede bir Adanalı kadar Adana ve Adanalılar’ın sorunlarının çözümüne kafa yoran bir devlet adamı..

Adana’nın  sorunlarını Adanalı kadar bilen, çözümü için kafa yoran, görüşmeler yapan, tartışan bir Validir sayın Elban..Ve Adana”nın düşman işgalinden kurtarılışının 100. Yılında şanına yakışır nasıl bir kutlama yapılması gerektiğini düşünen, düşüncesi olanları dinleyen bir vali Süleyman Elban..

 Yani Vali vaaaar adını yazmadıklarımız gibi.. Vali vaar adını iftiharla yazdığımız Sayın Süleyman Elban gibi..

Ve sayın Vali Süleyman Elban’ın yardımcısı Zafer Öz’den söz etmez isek haksızlık yapmış oluruz..

Çok genç olmasına rağmen, olaylara tamamen vakıf, birikimli, aktif, kibar.  Sayın Zafer Öz, Özgeçmişine baktığımızda da başarılarla dolu..

Adana’nın düşman işgalinden kurtarılışının 100. Yıl kutlamalarına birlikte katkıda bulunacağız.. Adana 100. Kurtuluş gününde Valisi ile, yardımcıları ile kaymakamları ile Belediye Başkanları ile ve Adana halkı ile öyle bir kutlama yapacağız ki DİLLERE DESTEN OLACAK..

Teşekkürler sayın Elvan.. Teşekkürler sayın Öz..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor