Vatan Partisi’nden Çelik-İş’e ziyaret

ADANA (BÖLGE)- Vatan Partisi Adana İl Başkanı ve yönetim  kurulu üyeleri  Metal -İş kolunda çalışanların ücret ve şartlarının iyileştirilmesindeki kazanımlarını tebrik etmek için  Çelik-İş Sendikası Adana Şube Başkanlığını ziyaret etti.

 Ziyarette Vatan Partisi Adana İl Başkanı Selver Kaplan “Toplu sözleşme sürecini başarıyla yürütmenizden dolayı  sizleri  kutlarız. Bu süreç hem işçinin, hem de işverenin lehine sonuçlanmıştır.  Ben de işçi temsilciği yapmış biri olarak çok net biliyorum işçi çalıştığı iş yerinin yıkılmasını, kapanmasını asla istemez ekmek kapısı olduğunu en iyi kendisi bilir ve çalışır. İşverenini de mağdur etmez, kendinin ve işverenin mağdur olmayacağı şartları bilir ona göre talepte bulunur.

Biz parti olarak bunun bilinçiyle iş verenin de çalışanın da kazanmasından yanayız. İki tarafın da kazanması ülkemizin kazanması demektir.

 Emeğin karşılığını almasını ve sömürülmemesini savunuruz. Bu dengeyi kuracak ve koruyacak da sendikalardır. Fabrikalar kapanınca başta ülke, işveren, işçi herkes kaybeder. Fabrikalar kalkınmamızın temelidir; tarımın, madenin katma değeridir; gelişmenin lokomotifidir” dedi.

Talebimizin ne kadar haklı ve gerçekçi olduğunun göstergesi

Çelik-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Sedat Aydın’da Vatan Partisi heyetine “Ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ederiz” diyerek başaladı.

Başkan Aydın “Bizler emeğimizin karşılığını gerçekçi bir şekilde istedik. Görüşmelerin  % 17 yle sonuçlanması ikinci altı ayda da % 6 lık artışta  talebimizin ne kadar haklı ve gerçekçi olduğunun göstergesidir. Aynı iş kolundaki sendikaların dayanışmasının da görüşmelerin işçiler lehine sonuçlanmasında belirleyici olduğunun altını çizdi.

Adana da bulunan TenSA Fabrikası’nın bir süredir zorunlu olarak üretim yapan bölümler hariç çalışmanın durdurulduğu,  işverenin konkordato ilana ettiği, alacaklı olan bankalar ile işveren arasındaki pazarlığın sürdüğünü belirtti.

Metal sanayi şu an ülkenin lokomotifi konumundadır. Ürettiğimiz ürünler dünyada rağbet görüyor, 67 ülkede TemSA Markasıyla yollarda bizim otobüslerimiz dolaşıyor.  Gelecek elektrikli araçların olacak, biz Ar-Ge çalışmalarımızı tamamladık. ASELSAN’la ortaklaşa geliştirdiğimiz bataryalarımız üretime hazır. Türkiye açısından çok ciddi kazanımlar sağlayacak bir projedir.

Üretime geçtiğimizde Türkiye, Adana, çalışanlarımız, herkes kazanacak. Bunun için bakanlık da mücadele ediyor. Temennimiz en kısa sürede üretime geçebilmektir”.dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor