‘Vatandaşlarımız elektrik borçlarını ödeyemiyorlar’

(HABER MERKEZİ)-İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu,“Ak Parti elektrikte kayıp-kaçağın önüne geçemediği için namuslu vatandaş fazladan elektrik bedeli ödüyor” dedi.

Çulhaoğlu; “14 Mart 2013 tarihli ve 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’nun “Ulusal tarife uygulaması” başlıklı geçici 1’inci maddesiyle ulusal tarife uygulaması 2015 yılına kadar uzatılmış, aynı maddeyle Cumhurbaşkanına verilen yetki sonucu 2020 yılına kadar beş yıl daha uzatılmıştı. Şimdi ise 31 Aralık 2025 tarihine kadar ulusal tarife sistemini beş yıl daha uzatmak için bu kanun teklifini Genel Kurula getirdiniz. Yani şirketlerin menfaatini korumaya devam edeceğinizi belirtiyorsunuz.Bu kanun teklifiyle Ak Partinin kayıp kaçağı önleme konusundaki yaklaşımlarının değişmediğini görüyoruz. Beşer yıllık sürelerle, faturasını ödeyen namuslu vatandaşa bedel ödetmeye devam edeceğiz demektesiniz. Fiyat eşitleme mekanizmasının uygulama sürecinin yeniden beş yıl süreyle uzatılması yerine, alınacak tedbirlerle ve dijital teknolojileri de kullanılarak hırsızlık oranını düşürmelisiniz. Bunun için, ivedilikle bölgesel tarife uygulamasına geçilmelidir.

Sürecin uzatılması uygun olmadığı gibi, uzatma yetkisinin de Cumhurbaşkanına verilmesini İYİ PARTİ Grubu olarak kesinlikle uygun bulmuyoruz. Kanun tekliflerinde çiftçilerimizin, esnafımızın, sanayicimizin, memurumuzun, işçimizin, emeklimizin, kısacası toplumun tüm kesimlerinin içinde bulunduğu, menfaatlerine uygun kanun yapalım dememize rağmen bunu yapmaktan niye imtina ediyorsunuz?

Bakın, bugün Adana ilimizde 24 sulama birliği yüzlerce personeliyle 223.935 bin hektar tarım alanında sulama yapmaya çalışıyor. Çalışıyor diyorum çünkü gelen elektrik borçlarını ödeyemiyorlar. Bunu neden görmezden geliyorsunuz?

Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendi’nin de en son grup toplantımızda söylediği gibi kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz. Ayaz yedirdiğiniz büyük Türk milleti sandıkta size gerekli dersi mutlaka verecektir.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor