‘Vazgeçmeyeceğiz’

(HABER MERKEZİ) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, bir gece yarısı Cumhurbaşkanı kararıyla tek taraflı feshedilen İstanbul Sözleşmesi’nin kadının en temel insan hakkı olan yaşam hakkını koruduğuna dikkat çekerek, “Fesih kararı ülkemizde 43 milyona yaklaşan kadın nüfusuna vurulacak en büyük darbedir” dedi.
Cumhurbaşkanı’nın kararının hukuksuzluğuna işaret eden Dr. Şevkin, Adana Kadın Platformu’nun Atatürk Parkı’nda düzenlediği “İstanbul Sözleşmesi Bizimdir” konulu toplantıda konuştu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) yasama faaliyetleri kapsamında tüm partilerin oybirliğiyle kabul edilen ve İstanbul’da imzalandığı için adını da buradan alan sözleşmenin kanunla garanti altına alındığını, Anayasa’nın yok sayılarak feshedilemeyeceğini dile getirdi.
“HAKLARIMIZDAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ”
“Haklarımızdan taviz vermeyeceğiz” diyen Dr. Şevkin, “Kazanılmış haklarımızdan taviz vermek bir yana İstanbul Sözleşmesi’nin daha etkin olarak uygulanması için mücadele edeceğiz. CHP olarak 8 Mart’ta Türkiye’de belki de dünyada bir ilke imza attık. Siyasi partiler yasasında değişiklik içeren ve kadın-erkek eşitliğinin sağlanması için yüzde 50 temsiliyet ve fermuar sisteminin getirilmesiyle ilgili kanun teklifimizi meclise sunduk. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk imzacısı olduğu ve kadın milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm milletvekillerimizin imza koyduğu teklifimizi Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a sunduk. Biz bunların peşindeyken, her gün katliamların yaşandığı, her gün cinskırımların yaşandığı bir ortamda İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırmak neyin nesidir? İstanbul Sözleşmesi yaşatır. Mücadelemiz sürecek” dedi.
“TBMM’NİN İRADESİ YOK SAYILAMAZ”
TBMM’nin iradesini yok sayan, meclisi itibarsızlaştırmaya dönük, kadınların yaşam hakkını elinden alan kararı tanımadıklarını, İstanbul Sözleşmesi’nin etkin bir şekilde uygulanması için mücadeleyi elden bırakmayacaklarını kaydeden Dr. Şevkin, “Hiç kimse Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milletin egemenliğine işaret ederek yine milletimize, kadınlarımıza hizmet için, insan hak ve özgürlüklerinin korunması için kurduğu yüce meclisin iradesini yok sayamaz” diye konuştu.
Kadınları ikinci sınıf vatandaş olarak gören zihniyete izin vermeyeceklerini aktaran Dr. Şevkin, tüm kötülüklere rağmen kadınların yaşama sıkı sıkıya bağlı kalacağını, asla umutsuzluğa kapılmayacağını ifade etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor