VELİLER OKUL MASRAFLARINI DÜŞÜNÜYOR

Yaz tatili son hızıyla geçmeye devam ediyor. Ağustos ayı itibari ile artık yavaş yavaş okul hazırlıkları, alışverişleri yapılmaya başlıyor.

Alışverişler yapılmaya başlıyor ancak velileri bu süreçte bir sıkıntı basıyor. Çünkü okul masrafları gerçekten çok ileri boyutlara ulaşmış durumda.

Günümüz ekonomik şartlarında geçinmekte zorlanan insanlar okul masraflarının da işin içine dahil olması ile birlikte daha da zor günler geçirecekler.

Ağustos ayı itibari ile veliler yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanırken, okul masrafları ise cep yakacak. Çanta, kırtasiye, giysi ve defter fiyatları geçen yıla oranla arttı.

Türkiye genelinde dar gelirli veliler çanta, giysi, defter ve kırtasiye masraflarının yanı sıra zamlanması beklenen servis ücretleri için de ne yapacaklarını bilemiyor.

Okulların açılmasına az bir zaman kala, en ucuz okul çantası 400 TL’den satılırken, bu fiyatın eğitim öğretimin başlaması ile artması bekleniyor.

Emeklilere verilecek 3 kuruş zammın bile büyük bir kaosa dönüştüğü ülkemizde bazı şeyleri hayal etmek bile zor oluyor ancak insan da umut etmekten vazgeçemiyor.

Ülkemizde şöyle bir uygulama yapılsa ne kadar güzel olur değil mi?

Devletimiz asgari ücretli çalışanlara sadece okulların açılacağı dönemde kırtasiye yardımı yapsa. Maaşı yüksek olanlar için demiyoruz sadece asgari ücretli çalışan için böyle bir güzellik yapsa milyonlarca aile için can suyu olmaz mı bu?

Aslında yapılamayacak kadar ütopik bir şey den bahsetmiyoruz. Yeter ki yapılmak istensin. Mutlaka bir yolu veya da kaynağı bulunur yapılır ve yapılır. Ancak yapılmak istenir mi onu bilemiyorum tabi ki…

Eğitim hakkı eşit bir haktır. Kimse bu haktan mahrum bırakılamaz ancak hayat her öğrenciye bu hakkı eşit vermiyor maalesef.

Çocuklar dünyanın en masum insanları. Bir anne baba için de sanırım şu dünyada en acı olaylardan bir tanesi de çocuklarının gözünün kaldığı, bir çanta, ayakkabı, suluk veya da defteri alamamak olur. Bu durumu bu acziyeti yaşayan milyonlarca aile var günümüzde.

Çocuklar bu şekilde büyümesin. En azından okul alışverişlerinin yapıldığı o bir aylık süreçte durumu belirli olan ailelere kırtasiye desteğinde bulunulsun. En azından bu zorlu zamanda aileler biraz nefes alsın.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor