‘Verdiğimiz soru önergesi AKP oylarıyla reddedildi’

ANKARA (BÖLGE)-İYİ Parti  Adana Milletvekili, TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi, İçişleri Komisyon Üyesi Dt.M.Metenate Çulhaoğlu, “İyi Parti grubu olarak Tunceli Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kemal Özcan’ın teröristbaşı Öcalan ile görüşmüş olması hakkında Meclis’e araştırma önergesi verdik. Verdiğimiz önerge AKP oyları ile TBMM Genel Kurulu’nda reddedildi” dedi.

İYİ Parti  Adana Milletvekili, TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi, İçişleri Komisyon Üyesi Dt.M.Metenate Çulhaoğlu yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“İYİ Parti Grubu olarak, Tunceli Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kemal Özcan’ın teröristbaşı Öcalan ile görüşmüş olması hakkında Meclis’e araştırma önergesi verdik.

Verdiğimiz Önergede hükümlü ve tutukluların ziyaret edilmeleri hakkında yönetmeliğin 9. Maddesi 1. Fıkrasında belirtilen kuralların yok sayılması sonucu Ali Kemal Özcan. ailesi ve avukatları dışında kimseyle görüştürülmeyen teröristbaşı, vatan haini, bebek katili, binlerce vatandaşımızın ölümünden ve Mehmetciklerimizin şehit edilmesinden sorumlu, Öcalan ile devletin uygun görmesi sonucu İmralı’ya giderek görüştüğünü belirtmiş, teröristbaşı Öcalan’ın mektubunu kamuoyuyla paylaşmış, Öcalan’a “yerli ve milli” diyebilecek kadar da ileri gittiği görülmüştür.

Bu gerçekler doğrultusunda Ali Kemal Özcan’ın yaptığı görüşmenin hangi amaç, sıfat ve vasıfla bu görüşmeyi gerçekleştirdiği konusuna açıklık getirilmesi, Ali Kemal Özcan’ın “devletin uygun görmesi sonucu İmralı’ya giderek görüştüğünü” dile getirmesi üzerine devletin böyle bir görüşmeye niçin ihtiyaç duyduğunun kamuoyuyla paylaşılması ve teröristbaşı ile yapılan görüşmenin açık ve net bir şekilde milletimizle paylaşılarak milletimizin vicdanında hissettirdiği rahatsızlığın giderilmesi amacıyla Anayasa’nın 98’inci, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 104’üncü ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması konusunda TBMM’ye verdiğimiz soru önergesi AKP oyları ile TBMM Genel Kurulunda reddedildi. Adana Kamuoyunun bilgilerine saygılarımla arz ederim.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor