Veteriner Hekimlerin etik mücadelesi film oluyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Proje Birimi tarafından onaylanan bir projeyle, veteriner hekimlerin sorunları ve etik problemleri film olacak. Akademisyenler, Adana Veteriner Hekimler Odası’nda düzenlenen toplantıda, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse ve diğer veteriner hekimlerle görüşerek, projenin detaylarını paylaştılar.

***

HABER: YENER EKİNCİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Proje Birimi tarafından onaylanan bir projeyle, veteriner hekimlerin sorunları ve etik problemleri film olacak. Proje tanıtımı için, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şule Sanal ve Şanlıurfa Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Menteş, Adana’ya geldi. Adana Veteriner Hekimler Odası’nda düzenlenen toplantıda, akademisyenler Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse ve diğer veteriner hekimlerle görüşerek, projenin detaylarını paylaştılar. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Proje Birimi tarafından onaylanan ve 250 bin lira bütçeyle desteklenen bu proje, iki yıl sürecek ve veteriner hekimlerin karşılaştığı sorunları ve etik problemleri ele alan bir film olarak hayata geçirilecek.

İKİ YIL SONRA GÖSTERİME HAZIR HALE GELECEK

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şule Sanal, veteriner hekimlerin etik problemlerini ele alan projeyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sanal, projenin bilimsel niteliğini vurgulayarak şunları söyledi: “Bu proje, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Proje Birimi tarafından onaylanmış 250 bin lira bütçeli bir proje ve iki yıl sürecek. İlk yıl, Türkiye genelindeki veteriner hekimlerden etik karar verme süreci ve etik problemlerle ilgili veri toplamaya çalışacağız. Bu verileri topladıktan sonra proje ekibiyle oturup senaryolaştıracağız. Senaryo, veteriner hekimliğindeki meslek etiği problemlerinden, belediye veteriner hekimliğinde, klinisyen olarak ya da mezbahada yaşanan sorunlardan seçilecek” diye konuştu.

FAKÜLTE ÖĞRENCİLERİNE EĞİTİM MATERYALİ OLACAK

Veteriner Hekimlerin sorunlarını dert edindik diyen Prof. Dr. Şule Sanal, “Bir öğrenciye dahi ulaşabilirsek kar sayarız” diyerek projenin öneminden bahsetti. Sanal, şunları söyledi; “Hazırladığımız verilerden yola çıkarak, senaryonun ardından, etik problemleri içeren bir kısa film yapacağız. Bu film çoktan seçmeli interaktif kurmaca videoları içerecek ve dört ya da beş farklı sonuca sahip olacak. Filmi veteriner fakültesi öğrencilerine eğitim materyali olarak kullanmayı planlıyoruz. İki yılın sonunda da film bittikten sonra, konuları gelip sizinle de paylaşabiliriz. Biz, etik problemleri dert edindik ve çözümüne bir nebze de olsa katkımız olursa, bir öğrenciye dahi ulaşabilirsek bunu kar sayarız. Umarım amacımıza ulaşabiliriz” şeklinde konuştu.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor