Veterinerler tepkili

Yalova’da bir belediye başkan adayının, seçilmesi halinde belediyede görev yapan ‘veteriner hekimlerin işine son verme’ vaadi, Adana Veteriner Hekimler Odası tarafından sert tepki gördü. Oda Başkanı Nihat Köse, ‘’Kendini hayvansever gibi gösterip ona yakışmayacak davranışlarda bulunanları kınıyorum” dedi.

(HABER MERKEZİ)-Adana Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nihat Köse, Yalova’da ‘veteriner hekimlerin işine son verme’ vaadini imzalayan belediye başkan adayının, hayvanseverlere ‘onları siz eğiteceksiniz’ diye hitap etmesine tepki gösterdi. Köse, “Hayvanseverler veterinerleri değil, veterinerler hayvanseverleri eğitir. Hayvanseverleri saygıyla selamlıyorum ama kendini hayvansever gibi gösterip ona yakışmayacak davranışlarda bulunanları kınıyorum” dedi.
VETERİNERLER KARAR MERCİİ DEĞİLDİRYalova’da hayvansever olduğunu iddia eden bir grubun belediye başkan adayına, veteriner işleri müdürlüğünde çalışan bütün personelin işine son vereceğine dair bir taahhütname imzalattıklarını söyleyen Köse, şunları kaydetti; “Dünyanın en çok hayvansever grubu veteriner hekimlerdir. Çünkü hayvanlar için nutuk atmazlar gerekirse ölürler. Yaralı bir hayvanı tedavi etmeye giderken kaza yaparlar. Attan çifte yiyerek ya da bir atı tedavi ederken hastalığa yakalanırlar. Bu işlerin çoğunu gönüllü olarak yaparlar yani bu işten para almazlar. Ülkemizdeki belediyelerde yaklaşık bin 400 veteriner hekimin çalıştığını ve 11 milyon 200 bin kısırlaştırmanın yapılması gerektiğini düşünürsek onların iş yükünü anlayabiliriz. Kaldı ki belediyelerde veteriner hekimler karar mercii değildir. Yani yeterince veteriner hekim istihdam edildi de kabul mü etmedik. Çok iyi düzeyde barınaklar ve çok iyi düzeyde ameliyathaneler yapıldı da itiraz mı ettik?” VETERİNERİ SUÇLAMAK DOĞRU DEĞİL
Veteriner hekimlerin çalışma isteğinin yok edilmesinin faydadan çok zarar getireceğine inandığını ifade eden Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, “Belediye başkanlarının, her konuda tek yetkili olduğu ve veteriner hekimlerin sadece bulundukları koşullarda ve iş güvenliklerinin başkana bağlı olduğu durumlarda veteriner hekimleri suçlamak doğru bir yaklaşım değildir” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor