YAŞAR ÖZKAN: ÇİFTÇİLERİN YARALARI BİR AN ÖNCE SARILMALI

(HABER MERKEZİ)-Seyhan Ziraat Odası Başkanı Yaşar Özkan: “Yaşadığımız doğal afetle İlgili sektör dinamiklerinin hızlı bir şekilde müdahale etmesi gerekmektedir. Zarar gören çiftçilerin zararları göz ardı edilmeden bir an evvel yaraları sarılmalıdır” dedi.

Yaşar Özkan, Doğu Akdeniz Bölgesinde iklimsel koşullardan dolayı üreticilerin görmüş olduğu zararların göz ardı edilmeden, bir an evvel yaralarının sarılmasını söyleyerek, yetkililere seslendi.

Başkan Özkan, Çukurova’da zarar gören çiftçilerin sorunlarını dile getiren Adana milletvekilimiz bayın Muharrem Varlı ve diğer Adana Milletvekillerine de teşekkür etmiş olduğu açıklamasında:

“TARIMSAL ÜRETİMDE DEVAMLILIK ESASTIR

Bölgemizde iki yıl önce yaşanan şiddetli kuraklık, geçen yıl ise şiddetli sıcaklıklar üretimi etkilese de bir şekilde üretim sekteye uğramadan devam etmiştir. Ancak bu yıl önce 22-25 Şubat tarihleri arasında, daha sonra Nisan ayında yaşanan don felaketi 36 ilimizi etkilemiş ve zarar gören ürünlerde üretim çok ciddi zarar görmüştür. Bu zararın sadece tarımsal üreticilere değil tedarik ve dağıtım zinciri, en son da vatandaşa yansıması kaçınılmazdır.

İlgili sektör dinamiklerinin hızlı bir şekilde müdahale etmesi gerekmektedir. Bu nedenle;

1- Ziraat Bankası kredilerinin limitleri arttırılarak yeni kredi imkanları sağlanmalı,

2- 2025 üretim yılı için kullanılan kredilerin zarar gören üreticiler için vadelerinin uzatılması ve faizlerinin silinmesi,

3- Üretimlerinin büyük bir kısmını kaybeden üreticilerin zararlarının karşılanması için çalışmalar yapılmasını beklemekteyiz

Bu vesile ile çiftçilerimizin sorunlarına duyarlılık göstererek mecliste gündeme getiren başta Adana milletvekilimiz Sayın Muharrem VARLI’ya ve diğer Milletvekillerimize Adanalı çiftçilerimiz adına teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor